Според официалната статистика на Netflix от края на 2020, екранизацията на романа на Джош Малерман „Кутия за птици” („Bird Box”) със Сандра Бълок е била гледана 89 млн. пъти, което я прави вторият най-успешен оригинален филм на компанията, изпреварван единствено от „Extraction“ с 99 млн. По тази причина не бяхме изненадани, когато стрийминг гигантът обяви, че работи по продължение (нещо, което би направило и всяко едно друго студио), базирано на втория роман на Малерман „Малори“.

Оказа се обаче, че плановете на Netflix да капитализират допълнително върху успеха на „Кутия за птици” са далеч по-амбициозни. Вчерастана ясно, че те работят и върху все още неозаглавен испански „spin-off“, като Deadline отбелязват, че това може да е първият от цяла поредица филми, всеки с различна националност и език. Идеята е за споделена вселена (подобна на „Cloverfield“), предлагаща различен поглед към катастрофата, която сполетява човечеството и го кара да се откаже от зрението си.

Ако случайно не сте запознати нито с филма на Сузане Биер, нито с романа на Джош Малерман, отбелязваме, че действието на „Кутия за птици” се развива в близко бъдеще, в което Земята е поразенa от ужасяваща, неизвестна и безплътна сила, която кара човечеството да затвори очи – всеки, които погледне навън дори за един-единствен миг, умът му моментално бива поразен и той изпада в самоубийствена и неконтролируема ярост.

Все още няма никаква информация какъв точно ще е сюжетът на испанския spin-off, но пък вече е ясно кой ще застане начело на творческия екип. Това ще бъдат сценаристите и режисьори Давид и Алекс Пастор, познати с миналогодишния трилър на Netflix „The Occupant“, постапокалиптичния „The Last Days”и англоезичния „Carriers”, на който, между другото, не сме особени фенове. Двамата са създатели и на сериалите „Incorporated“ и „The Head“.

Продуцентите на „Кутия за птициДилън Кларк („The Batman“) и Крис Морган („Бързи и яростни“) се завръщат и за новия филм, като към тях се присъединяват Адриан Гера („Buried“, „The Occupant“) и Нуриа Вайс („Penny Dreadful“, „The Invisible Guest“).

Ще излъжем, ако кажем, че сме най-големите фенове на филма „Кутия за птици”, но ни допадат романът на Джош Малерман и светът, който той изгражда, и определено сме любопитни да видим какво ще се получи от този проект. Ако ставаше дума за американски филм, щяхме да сме скептични, но европейският подход мигновено ни печели, при все че Давид и Алекс Пастор не са ни предлагали нищо, което да ни изкефи истински.

Снимките на „spin-off“-а се очаква да започнат по-късно тази година в Испания, а ние ще проследим развитието му отблизо. Междувременно смятаме да наваксаме с „Малори“, защото някои от нас все още не са го чели.

159849282_439473973991521_5664136959068740464_n

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *