CG маймуна ще играе Роби Уилямс в биографичния „Better Man“ на Майкъл Грейси

от на 2021-03-02
 
Роби Уилямс

Роби Уилямс

Няма лъжа, няма измама! Deadline съобщават, че режисьорът на „Най-великият шоуменМайкъл Грейси подготвя биографичен филм за Роби Уилямс, озаглавен „Better Man“, в който ролята на музикалната супер звезда ще се изпълнява от компютърно генерирана маймуна. Благодарим за вниманието и довиждане!

На провеждащия се виртуално European Film Market, където наред с обсъждането на проблеми като отразяването на пандемията върху индустрията, хвърлянето на дълго подготвяни проекти директно на стрийминг платформи (и техните агресивни политики), липсата на репрезентация и противоречиви (от гледна точка на #MeToo) творци, се върши и истинска „работа“, като да се намери финансиране за (или да се купят правата за разпространението на) различни проекти.

Сред представените заглавия са очакваните от нас „The Whale“ на Дарън Аронофски и „The Actor“ с Райън Гослинг, както и „Better Man“, който мигновено печели вниманието ни и силно се надяваме да бъде осъществен. Според информацията, филмът ще проследи възхода на Роби Уилямс и превръщането му в звезда, изследвайки преживяванията, които са го направили това, което е, и демоните, с които се бори едновременно на и извън сцената. А интересното е, както вече споменахме, идеята ролята на Уилямс да се изпълнява от CG маймуна.

williams-20210302

CG маймуна

Тук ще ни позволите да се пошегуваме (твърдо вярваме в това човешко право, без да трябва да се обясняваме) и ще кажем, че с това политическата коректност стига до невиждани крайности! Предполагаме, че и приматите могат да изискват репрезентация, все пак споделят с хората общ прародител. А фактът, че става дума за компютърно генериран образ е някаква досадна подробност – тази година CGI, догодина истински.

За съжаление, няма повече информация за „Better Man“, но и това, което знаем, ни е напълно достатъчно. Ако наистина филмът се окаже това, което си представяме, най-накрая ще видим оригинална и смела музикална биографична драма (които по принцип имат свойството да са ужасно генерични), която да е в тон със „скандалната“ личност, от която е вдъхновена.

Бюджетът на „Better Man“, който се търси, е в размер на 100 млн. долара (добрите и правдоподобни компютърни ефекти не са евтини), а довод в полза на това, че Майкъл Грейси би могъл да се справи със задачата да комбинира музика и CGI, е, че преди да режисира мюзикъла „Най-великият шоумен“, той е работил в сферата на специалните ефекти.

Накрая ще кажем, че след като Цезар беше напълно (и дори плашещо) правдоподобен, защо не и Роби?! Може самият Уилямс да го изиграе. С нетърпение чакаме още подробности за този проект.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте