Докато чакаме „Doctor Strange in the Multiverse of Madness“, с който големият ни любимец Сам Рейми ще се завърне към режисурата след близо десетгодишно отсъствие (последният му филм беше гледаемият, но проблематичен и бързо избледняващ „Оз: Великият и могъщият“), ще може да се насладим на поредния му хорът проект, който той продуцира заедно с Роб Таперт под шапката на компанията им Ghost House Pictures.

Става дума за „The Unholy“, дело на дебютиращия като режисьор сценарист Еван Спилиотопулос, който адаптира бестселъра на Джеймс Хърбърт „Shrine“, разказващ за младо глухонямо момиче на име Алис, което, след предполагаема визита от Дева Мария, необяснимо започва да чува, да гори и да лекува болните. С разпространяването на мълвата, хора от близо и далеч започват да се събират, за да станат свидетели на чудесата ѝ и изпаднал в немилост журналист (Джефри Дийн Морган) вижда възможност да съживи кариерата си като разследва случая. Когато ужасяващи събития започват да се случват навсякъде в малкото градче в Нова Англия, в него възниква съмнението дали феноменът е дело на Дева Мария или на нещо много по-зловещо.

Главните роли в „The Unholy“ се поемат от дебютантката Крикет Браун и любимеца на малки и големи Джефри Дийн Морган. Партнират им добре познати актьори като Кари Елуис и Уилям Садлър. Вижте ги в първия трейлър на филма.

Не изглежда особено вдъхновяващо, но предполагаме, че любителите на точно такъв тип хоръри с християнски мотиви ще искат да му хвърлят едно око. И като казахме християнски, премиерата на „The Unholy“ е на 2 април, когато тази година се пада католическият Разпети петък. Найс! Абсолютно всичко, което може да помогне за маркетинга, трябва да се използва.

Принципно ние самите си падаме по подобни истории и обикновено не ни трябва кой знае колко, за да сме доволни, но точно сега не сме в настроение за тотални генерики, а трейлърът и филмографията на Еван Спилиотопулос като сценарист не дават заявка за нещо друго. Все пак бихме хвърлили едно око на филма заради Сам Рейми и Джефри Дийн Морган, на които сме фенове.

the-unholy-poster-20210312

Режисьор и сценарист на „The Unholy“ е Еван Спилиотопулос („Херкулес“, „Ловецът: Ледената война“, „Красавицата и Звяра“, „Ангелите на Чарли“), по романа „Shrine“ на Джеймс Хърбърт. Продуценти са Сам Рейми и Роб Таперт, а в ролите са Джефри Дийн Морган, Кари Елуис, Уилям Садлър, Кейти Аселтън, Диого Моргадо и др.

Премиерата в Щатите е на 2 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *