Преди по-малко от два месеца представихме новия проект на Дани Бойл, който моментално ни хвана интереса, защото е за историята на легендарната пънк банда The Sex Pistols. Тогава обсъждахме, че въпреки че вече имаме ненадминато превъплъщение на Гари Олдман като Сид Вишъс, далеч не сме се наситили и даже копнеем да видим историята на цялата група, особено пък от гледната точка на не-толкова-известния китарист – някой, който хем е интимно запознат с всичко, хем не е натоварен с таблоидната слава на Сид и Нанси.

Мини-сериалът „Pistol”, оглавяван от Дани Бойл в качеството му на продуцент и режисьор, е в продукция от едва един месец, но вече получаваме първия си поглед към пънк момчетата и не бихме могли да бъдем по-доволни. Естествено, не подценяваме факта, че осветлението и обработването на кадрите, които ще видите по-надолу, са специално подбрани, така че да имитират и привикват асоциации с епохата на The Sex Pistols. Но нека бъдем честни, пънка е на много високо ниво в първите рекламни кадри за сериала.

Ето ги и тях:

pistol-20210304

Междувременно научаваме и за нови кастинг попълнения: Томас Броуди-Сангстър (познат ни от мега-хита „The Queen’s Gambit”) ще влезе в ролята на музикалния импресарио Малкълм Макларън, Талула Райли („Westworld”) ще бъде популярната и до ден днешен дизайнерка Вивиан Уестууд, а моделката Айрис Лоу (произведение на безгрешните гени на Джуд Лоу) ще изиграе пънк иконата Су Катуомън.

А основният актьорски състава включва Тоби Уолъс като Стийв Джоунс, Ансън Буун като Джони Ротън, Луис Партридж като Сид Вишъс, Джейкъб Слейтър като Пол Кук, Фейбиън Франкъл като Глен Матлок, Дилън Люелин като Уоли Найтингейл, Сидни Чандлър като Криси Хайнд, Ема Апълтън като Нанси Спънджън и Мейзи Уилямс като пънк рок иконата Джордан.

С една дума Дани Бойл и FX са събрали лавина от млади британски изгряващи таланти, които един ден ще гледаме и ще си казваме „Ей, а едно време тоя играеше в сериала за пънкарите“. А не можем да си представим по-добро признание за един сериал за пънк, освен това да даде началото на нещо ново.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *