Има определени книги, чиито светове са толкова богати на живописни пейзажи, на интригуващи герои от най-различни видове и на неописуемо епични битки и събития, че чак нямаме търпение да видим как биха могли да бъдат пресъздадени на голям екран. В някои случаи такива адаптации се превръщат в класики, визираме „Властелинът на пръстените“, а при други техният потенциал бива безвъзвратно пропилян (още сме силно огорчени от адаптацията на „Ерагон“). Затова неслучайно сме затаили дъх в очакване на предстоящия фентъзи сериал на Netflix „Сянка и кост“ („Shadow and Bone”), базиран върху първата книга от една съвременна фантастична поредица, достойна за сравнение с творчеството на К. С. Луис и други величия в тази област, а именно „Вселената Гриша“ на Лий Бардуго.

Историята ни пренася в някогашното могъщо царството Равка, което сега е разделено от Долината на смъртната сянка, територия от непрогледен мрак и могъщ вид черна магия, населена с чудовища. Главната героиня е на пръв поглед обикновената картографка Алина Старков (Джеси Мей Ли), неподозираща, че притежава необикновена сила, която би могла да е ключът към тайните на тъмната долина. Скоро Алина се превръща в най-важната персона в царството заради огромната си сила. Но както обикновено става, въпреки желанието тази сила да бъде използвана за добри дела, винаги ще се намери някой, който иска да я използва за лични облаги – в случая генерал Кириган (Бен Барнс).

С леко закъснение отбелязваме появата на трейлъра, който дебютира преди малко повече от седмица на първия ден от IGN’s Fan Fest – специална конвенция тип Comic-Con с панели, представящи най-различни предстоящи филми и тв програми. Няма съмнение, че гвоздеят на събитието през първия ден е бил панелът на „Сянка и кост“. Сериалът, който ще се състои от осем едночасови епизода и е продуциран от Ерик Хейсерер („Вещерът”) и Шон Леви („Stranger Things”), наравно с писателката Лий Бардуго и един от режисьорите Лий Толанд Кригър. Тук може да видите и интригуващия първи трейлър:

Честно казано в днешно време, ако екранизацията няма да бъде филм с продължителност 3+ часа в стил Питър Джаксън, е доста по-разумно решение да бъде направена под формата на сериал. Така има по-голяма възможност историята да се развива плавно, взаимоотношенията между героите да не се пришпорват и дори и най-дребните любими на читателите детайли да бъдат включени. Фактът, че „Сянка и кост“ е в ръцете на човека, който умело успя да пренесе на малкия екран света на „Вещерът“, друг успешен Netflix сериал по фентъзи поредица, ни обнадеждава, че ни предстои да видим още една увлекателна фантастична вселена, пълна с мистерии.

Вижте официалния синопсис на сериала, а веднага след него ще откриете и поредица постери с героите:

Базиран на световните бестселъри от поредицата „Вселената Гриша“ на Лий Бардуго, „Сянка и кост“ ни отвежда в разкъсан от война свят, където осиротялото момиче Алина Старков току-що е отприщила изключителната си сила, която може да бъде ключът към освобождаването на страната й. С чудовищната заплаха от Долината на смъртната сянка, Алина е откъсната от всичко, което знае, за да тренира като част от елитна армия от магически войници, известна като Гриша. Но докато се мъчи да усъвършенства силата си, тя открива, че съюзниците и враговете могат да бъдат едни и същи и нищо в този разкошен свят не е това, което изглежда. Играят опасни сили, включително екип от харизматични престъпници, а за оцеляването ще е необходимо повече от магия.

shadow_and_bone_xlg shadow_and_bone_ver6_xlg shadow_and_bone_ver5_xlg shadow_and_bone_ver4_xlg shadow_and_bone_ver3_xlg shadow_and_bone_ver2_xlg Shadow and Bone • Poster

Сянка и кост“ („Shadow and Bone”) е с участието на  Джеси Мей Ли,  Бен Барнс, Арчи Рено, Фреди Картър, Амита Суман и Кит Йънг.

Премиерата на сериала е на 23 април по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. =================
    Сериалът, който ще се състои от осем едночасови епизода и е продуциран от Ерик Хейсерер („Вещерът”) и Шон Леви („Stranger Things”)…
    ==================

    Като гледам този сериал има потенциала да се превърне…В много добър!
    Само тийзър трейлърът е доста по-добър от „пуканкови конфекции“(ха-ха), като УандаВижън и други подобни „творения“, които се очакват! А това че епизодите са по 1 час, както в други нормални сериали, е плюс за развитието на героите в сериала!

  2. Я чакай малко. Сериал популяризиращ руската култура. Не може така Нетфликс не може така!
    Това трябва да бъде компенсирано със стабилно количество негри, гейове и джендъри!