=Имаше един период преди няколко години, когато Бенедикт Къмбърбач беше привидно навсякъде. След това година-две го виждахме само като Доктор Стрейндж в кинвселената на Marvel, но напоследък отново се засилиха новините за неговите разнообразни предстоящи проекти – ще го гледаме съвсем скоро в „The Mauritanian” и „The Courier”. Сега разбираме и за още един нов проект, в който ще имаме възможност да го гледаме в роля, много далечна от върховния магьосник.

Къмбърбач се събира отново за колаборация с Едуард Бъргър, режисьора на чудесния им проект „Патрик Мелроуз”. Двамата поемат ново предизвикателство – римейк на класическия филм „The 39 Steps” от 1935 г. Филмът на Алфред Хичкок разказва историята на обикновен англичанин, който е оплетен в това да попречи на мистериозна шпионска организация да открадне британски военни тайни, след като погрешно е обвинен в убийството на таен агент. Естествено, като във всички филми от тази епоха, в цялото нещо е омотана и красавица, в която главният герой се влюбва.

Къмбърбач ще поеме ролята на „обикновения англичанин“, което ни се струва като доста добра роля за него. От една страна лесно си го представяме като обикновен мъж, който е забъркан в сложна ситуация, а също така лесно го виждаме в сюжет, типичен за Хичкок. Освен това си знаем, че той владее чудесно всякакви роли на шпиони, детективи и така нататък типажи, които трябва да използват мозъка си, за да се измъкнат от опасности, а не мускули.

Тъй като много харесахме сложната характеризация и вниманието, което беше отделено за изследването на героя в „Патрик Мелроуз“, имаме големи надежди и за този проект. Със сигурност не сме огромни фенове на идеята да за римейкове на филмите на Хичкок (последното разочарование беше „Ребека“), но тази история е адаптирана от приключенския едноименен роман на Джон Бюканън и си представяме, че една нова адаптация, а не директен римейк, може да се окаже доста интересна за гледане.

The 39 Steps” ще бъде режисиран от Едуард Бъргър и написан от Марк Л. Смит, автор на „Завръщането”. Със сигурност ще се ослушваме за още новини, особено за наемането на главната женска роля.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *