Джейк Джиленхол ще участва във военния екшън „Combat Control” на Сам Харгрейв

от на 2021-03-23
 

Откакто излезе „Спайдър-мен: Далеч от дома”, което беше преди няма и две години, но ни се струват цяла вечност (вероятно заради трагичната липса на филми по кината в последната година), не сме виждали Джейк Джиленхол на екран. Той обаче не стои далеч от мислите ни тъй като за това време присъстваше в новините с цели шест потенциални проекта, а преди няколко дни научихме и за още един.

Новообявеното му начинание ще бъде военен филм, режисиран от Сам Харгрейв, който постигна големи успехи, когато екшънът му „Extraction” миналата година се превърна в най-гледания в историята на Netflix. Когато към това се добави и дългогодишния му опит като хореограф на каскадите в множество проекти, включително филмовата вселена на Marvel, се заформя доста обещаващ поне от визуална гледна точка военен филм.

Озаглавен „Combat Control”, филмът ще разкаже вдъхновяващата истинска история на Джон Чапман, военен от Въздушните сили на САЩ, който умира в битка в снежните планини в Афганистан през 2002 г. Чак 15 години по-късно на капитан Кора Алекзандър е възложена задачата да разследва събитията около строго секретната мисия. Тя открива, че Чапман е жертвал живота си за оцеляването на екипа си по време на спасителна операция. Заради нейното разследване, Чапман посмъртно е възнаграден с Медал за храброст и е включен в Залата на героите на американската армия.

Признаваме си, че по-скоро се дразним на американската безусловна любов и преклонение към тяхната армия. Особено с режисьор като Харгрейв, който е експерт  в екшъна и стрелбите, почти е сигурно, че в „Combat Control” няма да имаме възможност да гледаме някакво много нюансирано размишление върху етиката на войната, дори и с актьор като Джиленхол в главната роля, който като цяло от доста години не играе прости герои, които просто са „добрите“. Вероятно именно и това е причината той да се захване с този проект – правело му се е нещо по-типично и стандартно екшънско.

За нас потенциален интересната към тази история би било разкриването на подробности около дейностите на някаква много секретна част от армията, но като цяло предвиждаме сравнително стандартен военен филм, който ще предложи добре реализирани и визуално вълнуващи сцени. Знаме, че за някои хора това съвсем не е малко.

Combat Control” ще бъде режисиран от Сам Харгрейв. Сценарият, адаптиран от книгата на Дан Шилинг и Лори Чапман Лонгфриц „Alone at Dawn”, ще бъде дело на Майкъл Ръсел Гън, който е писал за сериали като „Billions” и „The Newsroom”. За момента се търси коя актриса ще партнира на Джиленхол в ролята на капитан Алекзандър.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Pow R Toc H
  2021-03-23 at 22:42

  Ам чи, то момчето направи една сюрия страхотни роли, но се оказа твърде бял дори за номинации. И реши да го кара през просото. Не моем да го виним, моем, ма не бива.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2021-03-30 at 13:11

  Spoiler alert :)

  Отговор

Коментирайте