Имаше един дълъг период от време, малко след като „стана известен“ и преди кариерата му да влезе в нормален ритъм, когато Бенедикт Къмбърбач сякаш беше навсякъде. Всеки втори филм беше с негово участие и колкото да го харесвахме, в един момент присъствието му започна да става натрапчиво. Защо споменаваме това? Защото ни се струва, че напоследък името му отново започна да изплува с по-голяма честота, както във връзка с вече готови филми, така и с предстоящи проекти.

Даваме само няколко бързи примера. Съвсем скоро ни предстои да го видим в „The Mauritanian”, „Сянката на шпионина” (който ще бъде на Киномания, ако епидемичната обстановка го позволява), „Spider-Man: No Way Home“, както и „The Power of the Dog“ на Джейн Кемпиън, след което го очакваме в „Doctor Strange In The Multiverse Of Madness“, „The Electrical Life of Louis Wain“, „Rio” и наскоро обявения римейк „The 39 Steps”. А сега научаваме и за още един нов проект, с който Къмбърбач, така да се каже, отново се завръща на фронта.

Deadline съобщават, че Бенедикт Къмбърбач ще участва в ситуираната по време на Втората световна война драма „War Magician“, начело на която застава режисьорът Колин Тревъроу („Safety Not Guaranteed“), който наскоро приключи снимките на третия „Джурасик Свят“ – „Jurassic World: Dominion“. Сценарист на филма ще бъде Е. Никълъс Мариана, който ще адаптира едноименния роман на Дейвид Фишър.

War Magician“ е базиран на истинската история на изключително любопитната личност Джаспър Маскелин – британски илюзионист, който е част от „Дивизия за експериментален камуфлаж”, наричана от самия Маскелин „Магически отряд”, който с помощта на илюзии помага за победата над германците на множество фронтове, като най-известният случай е със заблуждаването на командващия немския африкански корпус генерал Ервин Ромел, известен с прозвището „Пустинната лисица“.

Звучи доста любопитно, но трябва да се има предвид, че доста от историите за сложните камуфлажи и илюзии се отричат (или най-малкото са обявени като доста преувеличени) и репутацията на Джаспър Маскелин не е от най-чистите. В този ред на мисли, сме любопитни дали тази „противоречива“ линия ще присъства във филма на Тревъроу – надяваме се да, защото един такъв образ би бил в пъти по-интересен от един чист гений.

Какъвто и да е случаят, смятаме, че Бенедикт Къмбърбач ще се справи отлично с ролята. Това, за което не сме сигурни обаче, е как ще се представи Колин Тревъроу, чиято кариера до момента е доста противоречива. При всички случаи ще следим развитието на „War Magician“ и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *