Атомната бомба е едно от най-великите и в същото време трагични достижения на човечеството, а забулената в мистерия драматична истинска история на нейното създаване и хорта, участвали в проекта, е фокус на забележителния серил „Манхатън”.

Създаден и написан от Сам Шоу („Castle Rock“, „Masters of Sex“), в партньорство с отличения с „Еми“ режисьор Томас Шлами („The West Wing”, The Plot Against America”), „Манхатън” проследява опитите на група блестящи, но компрометирани учени в Лос Аламос, Ню Мексико, и техните семейства да съществуват в свят, изпълнен с тайни и лъжи.

Продукция е дело на Lionsgate Television, а първият епизод на сериала ще дебютира утре, 25 февруари, в 22:45 часа по Epic Drama. Вижте треклъра.

Изпълнен със загадъчност и напрежение, „Манхатън” се развива през 1940-те в град, чието съществуване е „поверително“. Франк Уинтър (Джон Бенджамин Хики, „Transformers“, „Flags of Our Fathers“, „The Good Wife“) и екипът му са наети да работят по проект, за който самите те не знаят нищо. Пристигайки на „Хълма“ – привидно селище за семейства от средната класа в пустинята на Ню Мексико, те започват да усещаш, че това не е обикновена задача.

Оказва се, че градчето е с най-високата концентрация на гении в света, но не е обозначено на картата. Хората са разкъсвани между професионалните си задължения и моралните си устои, съпрузи крият истината помежду си, военни прикриват информация от учените, които уж пазят, а самите учени не споделят работата си помежду си. „Манхатън” показва първите „атомни“ семейства и как те се придвижват в политическото минно поле на Лос Аламос.

Ето и малко допълнителни подробности за героите и актьорския екип.

Чарли Айзъкс – в ролята Ашли Зукерман („Designated Survivor“, „Succession“), е вундеркинд, наложен за пряк конкурент на Франк Уинтър, който става толкова умел в заблудите, колкото в математиката, докато съпруката му Аби Айзъкс – в ролята Рейчъл Броснахан („House of Cards“, „ The Marvelous Mrs. Maisel“) се очертава като неочакван лидер сред „степфордските“ съпруги на учените в градчето.

Съпругата на Франк Уинтър, Лиза Уинтър (в ролята Оливия Уилямс от сериала „Counterpart, и филмите „The Ghost Writer“ и „The Father“ с Антъни Хопкинс) – самата тя изследовател – ботаник, която се е отказала от кариерата си, за да се пресели в пустинята със съпруга си и 17-годишната им вироглава дъщеря Кали, започва да открива обезпокоителни промени в околната среда.

Амбициозният британски учен Пол Кросли – в ролята Хари Лойд от сериалите „Counterpart“ и „Game of Thrones“ и филма „The Theory of Everything“ с Еди Редмейн – се възползва от всяка възможност да се издигне, дори за сметка на човека, който го довежда в Манхатън – Франк Уинтър.

Хелън Принс („Westworld“, „The Leftovers“) е една от малкото жени – учени, участващи в проекта, която така и си остава пълна загадка за колегите си.

Сид Лиао – актьорът Еди Шин („Westword“, „The Man in the High Castle“) пък е единственият от азиатски произход. Именно неговият сюжет ще ви напомни най-ясно, че целият свят е във война, а мисията на „Манхатън“ е на живот и смърт. Точно той ще ви накара едва да дочакате втори епизод на 4-ти март.

Манхатън“ дебютира по Epic Drama на 25 февруари в 22:45 часа и ще се излъчва всеки четвъртък с повторение в неделя в 23:55 часа.

manhaton-poster-20210224

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *