„Терминатор“ се завръща като анимационен сериал на Netflix

от на 2021-02-27
 

След всеки нов „Терминатор“ си мислихме, че по-зле не може да бъде, и всеки път бяхме опровергавани категорично – и дори и да приемем, че последният „Терминатор: Мрачна съдба“ има повече „качества“ от „Терминатор: Генисис“, неговото представяне в боксофиса практически гарантира, че скоро (слава богу) няма да видим нов игрален филм от поредицата. Това обаче не означава, че франчайзът е мъртъв. Все пак има много начини да се цоцат пари от една интелектуална собственост.

The Hollywood Reporter съобщават, че носителите на правата на „Терминатор“ Skydance обединяват сили с Netflix в създаването на нов анимационен сериал, който ще разшири света, създаден от Джеймс Камерън, а няма да го претворява по някакъв начин. Начело на проекта, като шоурънър и изпълнителен продуцент, застава сценаристът на предстоящия „The Batman“ Матсън Томлин („Solomon Grundy“, „Little Fish“), а с анимацията ще се нагърби японското студио Production I.G, познати с поредицата „Ghost In The Shell“.

Ето какво споделя Томлин:

Всеки, който познава стила ми на писане, знае, че аз вярвам в големите рискове и прицелването в сърцето. За мен е чест, че Netflix и Skydance ми дават възможност да подходя към „Терминатор“ по начин, който разчупва конвенциите, преобръща очакванията и показва истинска смелост.

Ще пропуснем клишираните приказки на останалите замесени страни – Netflix и Skydance. Ако някога сте чели подобни изказвания, знаете какво да очаквате: всички са много „развълнувани“ и говорят за най-иконичните произведения, запазването на духа, актуалност, колко талантливи са творците и прочее.

Ще пропуснем и коментари какво очакваме от този нов поглед към „Терминатор“, само ще кажем, че ни се струва по-добрият вариант, отколкото някоя нова игрална помия. На този етап не сме никак развълнувани за този проект и ще пасуваме, освен ако в първите реклами не видим нещо различно от останалите анимационни поредици на Netflix, които са базирани на известни филми.

В този ред на мисли, въобще остана ли филм (или произведение), които да нямат свързан анимационен сериал по Netflix? „Джурасик свят“, „Бързи и яростни“, „Огненият пръстен“, „Семейство Адамс“, „Заразно зло“ и още много други (да не зачекваме неща и като „Magic: The Gathering“ и Роалд Дал). Предполагаме, че като нямаш правата за успешни франчайзи, а искаш съдържание, с което да печелиш фен база, действаш така.

Но както и да е. Ще видим как ще се развие този проект и предполагаме, че ще отразим по-големите и интересни неща около него. А за финал предлагаме една тривия: първата ни новина на сайта, свързана с „Терминатор“, е била за подготвян анимационен филм, озаглавен „Терминатор 3000“ – идея, която умря в зародиш заради проблеми с правата.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2021-02-27 at 19:14

  Едва ли ще се получи. Но съм гледал и много качествени анимации

  Отговор

 • heinrich
  2021-02-28 at 13:11

  Честно казано като идея е чудесно, въпорса е какво ще предложат като развитие.
  Един качествен (повтарям качествен) анимационен сериал е за предпочитане отколкото някакъв претоплен игрален филм с „нова насока“.
  Анимацията може да даде и да позволи, пълно развихрянве по отношение на развитието и разширяване на вселената на Терминатор в много посоки, което е хубаво.
  Но да видим каво ще излезе от цялата тази работа.
  Има и още една положителна новина в цялата тази работа. Бате Арни може да си озвучава терминаторите колкото си иска, без значение на колко годинки е и колко дразнещо е във филм да гледаш стар терминатор…

  Отговор

Коментирайте