Добрите режисьори не се страхуват да експериментират с различен тип теми и истории, а поредното доказателство затова е Клои Жао, която, освен всичко друго няма намерение да стои със скръстени ръце, докато се наслаждава на абсолютно заслужения успех на прекрасния „Nomadland“, който и осигури и историческата (първата за жена азиатка) номинация за „Златен глобус“ за най-добър режисьор.

Приключила работата си по комиксовия „Eternals“ на Marvel (филмът вече трябваше да е минал по кината, но заради пандемията премиерата беше отложена за ноември тази година), Жао вече подготвя следващия си проект, който бележи нов завой в творчеството ѝ по отношение на жанровата принадлежност.

The Hollywood Reporter съобщават, че Клои Жао е била наета от Universal да продуцира, напише и режисира филм, вдъхновен от безсмъртната история на най-известния вампир на света – Дракула. Детайлите около сюжета все още се пазят в тайна, но става ясно, че филмът ще бъде оригинален, футуристичен сай-фай уестърн, а версията на Дракула ще бъде далеч както от традиционните, така и от повечето му модерни инкарнации.

Обявяването на този проект идва в навечерието на 90-годишнината от премиерата на режисираната от Тод Браунинг класика на Universal „Dracula“ (1931) с Бела Лугоши в ролята на безсмъртния граф. На този етап не е ясно дали филмът на Жао ще е част от новата чудовищна вселена на студиото, вдъхновена от успеха на „Невидимия“, нито какъв е статутът на прежди обявения „Дракула“, който трябва да бъде режисиран от Карин Кусама.

Ето и задължителното скучно „подхвърляне на лафове“ между замесените страни в проекта, като първи е президентът на Universal Питър Кармър:

Неповторимият стил на Клои хвърля светлина върху истории за пренебрегваните и неразбраните. Развълнувани сме да работим с нея, докато тя претворява един от най-иконичните герои аутсайдери, създавани някога.

От своя страна Клои Жао споделя:

Винаги съм била очарована от вампирите и концепцията за Другия, която те въплъщават. Много съм развълнувана да работя с Дона и Питър и целия екип в Universal по преосмислянето на толкова обичан герой.

Огромни фенове сме на Дракула, като си причиняваме дори и негледаемите неща, които излизат, и с огромен кеф бихме гледали фантастичен уестърн с негово участие. А присъствието на Клои Жао прави проекта абсолютно задължителен. Сигурни сме, че тя ще ни предложи нещо наистина стойностно, каквото (напоследък) не очакваме от подобен тип филми. Ще проследим развитието на продукцията и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Предпочитам версията за хора на “растителен режим на хранене” – Брокола!

  2. Айде нека Егърс си направи неговия „Носферату“, а това горе може и да не се случва, тенкс.

    1. Е, той нали мина през вещици и древногръцки митове и легенди. Сега като приключи с викингите, ще подхване вампирите. 😀