Напоследък започваме да чуваме за все повече сделки, в които някой режисьор или сценарист подписва ексклузивна сделка с компания да произвежда филми и сериали само за тях за определен период от време. Това е напълно разбираемо, естествено, че една компания ще иска да запази само за себе си артист, който им прави пари, а един режисьор обикновено се чувства добре, когато намери благоприятно за себе си студио, които да финансират проектите му и да му дават свобода.

Най-новата такава сделка, за която чуваме, следва стратегията на повечето подобни обявления – договор между създател и компания с първи високопрофилен проект, който да накара хората да се вълнуват за всичко, което предстои. В случая става дума за Гарет Еванс, който е подписал ексклузивна сделка с Netflix, като те директно започват работа по първия филм от сделката – екшън-трилър, озаглавен „Havoc”, в който главната роля ще бъде поета от любимеца ни Том Харди.

Сделката между Гарет Еванс и Netflix ни се струва като доста добра комбинация – те вече са работили заедно по сравнително добре приетия и (до някаква степен дори по-важно) доста смел „Apostle”. Еванс е известен и като режисьор на отличните две части на „The Raid”, а знаем Netflix колко обичат екшъни. Дори колаборацията между стрийминг гиганта и Еванс да роди само силни екшъни и нестандартни хоръри, съвсем няма да бъдем недоволни.

Сюжетът на „Havoc” се завърта около ранен детектив, който (след като наркосделка се обърква) трябва да се бори с опасностите на криминалния свят, за да спаси отчуждения син на политик, докато едновременно разплита сложна мрежа от лъжи и корупция, оплела целия му град.

Признаваме, че звучи абсолютно стандартно като за такъв тип филм, но всъщност не ни трябва много, за да се надъхаме да го гледаме. Достатъчна ни е само мисълта как Том Харди (който принципно бихме гледали във всичко) ходи и млати разни хора наляво-надясно. А като прибавим и факта, че Гарет Еванс отново ще поеме юздите на екшън, няма как да не се интересуваме от „Havoc”.

Засега се планува стартова дата на снимките в края на юни месец, което почти със сигурност значи, че филмът няма да излезе преди 2022 г., но ще следим и за още обявления за предстоящите проекти на Еванс и Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *