Дойде ли време за „най-очакваните филми“ на 2021?! Или тези, които ще минат като премиери в началото, се причисляват все още към „контингента“ на 2020? Макар че сме изпуснали есенния анонс с трейлъра на „Supernova“, сега е време да си оправим настроението с поглед към сериозния дует – Станли Тучи и Колин Фърт.

Без да се влияем от внушителните списъци с награди и номинации, сред които и на Американската киноакадемия, винаги сме изпитвали искрено уважение към Тучи, а Фърт отдавна е сред all-time-favorites актьори. Вижте как прекрасно се съчетават талантите им в романтичната и драматична история, дело на Хари Макуийн.

Премиерата на „Supernova“ е била в програмата на Сан Себастиан и след това е представян на Лондонския филмов фестивал миналата есен, а отзивите са ласкави не само за актьорските изпълнения, но и за цялостното усещане от самия филм. Ето какво гласи неговият синопсис:

В края на есента Сам (носителят на Оскар Колин Фърт) и Тъскър (номинираният за Оскар Станли Тучи) заминават на ваканционно пътешествие. Двамата са партньори от 20 години и са решили да пътуват из Англия в стария си кемпер, за да посетят приятели, роднини и места, с които ги свързват спомени от миналото. Животът им се е променил след диагнозата на Тъскър – деменция. Всички планове са изоставени – най-важното в момента е времето, което двамата прекарват заедно. По време на пътуването се оказва, че представите им за бъдещето се различават – разкрити са тайни, а любовта им е поставена на изпитание. Накрая двамата ще трябва да отговорят на най-важния въпрос – как да запазят обичта въпреки неизбежното развитие на болестта…

supernova_xlg (1)

Supernova“ е втори филм на сценариста и режисьор Хари Макуийн („Hinterland“).  Очаква се творбата му да се появи в избрани киносалони от 29 януари, а след това ще бъде представен във VOD от 16 февруари 2021.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment