Шари Спрингър Бърман и Робърт Пулчини
Шари Спрингър Бърман и Робърт Пулчини

Тъжен факт е, че творческото дуо Шари Спрингър Бърман и Робърт Пулчини не ни е предлагало абсолютно нищо, което дори да се доближава до нивото на прекрасния им игрален дебют „American Splendor”. Въпреки това ние не спираме да следим кариерата им и проявяваме любопитство към всеки техен проект, с надежда, че един ден отново ще ги видим във форма.

По тази причина обръщаме поглед и към следващия им филм „Things Heard and Seen”, който е базиран на романа „All Things Cease to Appear“ на Елизабет Бръндидж. В центъра на сюжета е женена двойка от Манхатън, която се мести в историческо селище в долината Хъдзън, където двамата откриват, че в брака им присъства зловещ мрак, който си съперничи с този в история на новия им дом.

Звучи като класическа, клиширана хорър история, но Бърман и Пулчини държат да знаем, че това не е така. Те определят „Things Heard and Seen” като свръхестествен трилър – като история с духове в стила на „Примката на призрака“, в който истинският ужас е самият брак. Двамата правят и още един паралел с класиката на Никълъс Роуг „Don’t Look Now“, който според тях е „филм за скръбта със страшни моменти в него“.

На хартия това звучи страхотно, точно като типа филми, които обожаваме – в които ужасът може да е както буквален, така и метафора за мрачните измерения на човешката душа и ум (а защо не и брак), само се надяваме реализацията да е на ниво.

Допълнителен плюс за „Things Heard and Seen” е и участието на любимата ни Аманда Сайфрид, която винаги сме харесвали, но сега любовта ни към нея гори с пълна сила след чудното ѝ изпълнение в „Манк“. Вижте я в компанията на Джеймс Нортън на първите снимки от филма.

things-heard-and-seen-20200122 ErjNa63UcAEG9b5 ErjNa7XUYAA9897

На този етап не искаме да коментираме повече, но ни се ще да отбележим още един цитат от Шари Спрингър Бърман и Робърт Пулчини по отношение на естеството на филма:

Things Heard and Seen” е част мистерия с убийство, част история с призраци. Той също така е дълбок поглед към това, как вината от миналото формира настоящето, как това, за което копнеем, не винаги е каквото получаваме и как не само къщите могат да са обладани от духове, но и хората също.

Още веднъж, режисьори и сценаристи на „Things Heard and Seen” са Шари Спрингър Бърман и Робърт Пулчини („American Splendor”, „Cinema Verite“, „Ten Thousand Saints”), а освен Аманда Сайфрид и Джеймс Нортън, в ролите ще видим Наталия Дайър, Рей Сийхорн, Алекс Нюстадтер, Ф. Мъри Ейбрахам и др.

Премиерата се очаква на 30 април по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *