Пабло Лараин
Пабло Лараин

Кристен Стюарт и принцеса Даяна поотделно предизвикват уртикария в част от екипа ни, а комбинацията от двете спокойно може да ни докара аневризъм. В този ред на мисли, филм за Даяна, в който Стюарт изпълнява главната роля, какъвто е случаят със „Spencer“, ще е последното нещо, на което бихме обърнали внимание, но ето, че го правим. Причините за това са няколко.

Първата от тях е, че режисьор е харесваният от нас чилиец Пабло Лараин, номиниран за „Оскар“ за „Най-добър чуждоезичен филм“ за „No” и автор на филми като спечелилите множество награди и номинации „Post Mortem”, „The Club”, „Neruda”, „Джаки” и „Ema”. Той, също така, е начело и на предстоящата, много очаквана екранизация на „Романът на Лизи“ на Стивън Кинг с участието на Джулиан Мур и Клайв Оуен. Сценарист пък е Стивън Найт, който, въпреки че има неравна кариера (последно се изложи много с „Фатално затишие“), е отговорен за прекрасните „Източни обещания“, „Locke” и разбира се, „Peaky Blinders“, и лично ние проявяваме интерес към всеки негов проект.

Следващата причина е Кристен Стюарт. Да, много от нас (меко казано) не я понасят, но пък други я намират за привлекателна и освен това са на мнение, че (отвъд вечното ѝ „позеване като недотепана“) притежава известен талант, който е разкривала с работата си с режисьори като Оливие Асаяс, Уди Алън, Ричард Глацър и Уош Уестморленд. Надеждите са, че под вещото ръководство на Лараин, Стюарт ще покаже най-доброто от себе си.

Най-важната причина обаче, точно в този момент да пишем за „Spencer“, е първата снимка от филма, на която виждаме Кристен Стюарт като титулярната Даяна Спенсър. Честно казано, ако не знаехме, че е тя, нямаше да я познаем по никакъв начин.

spancer-christen-diana-20210128

Наистина изглежда доста добре. Това, разбира се, няма да направи филма по-гледаем, но все пак е нещо. Общо взето, очакваме „Spencer“ да е малък и камерен филм, по подобие на биографичния „Джаки“, който не е нищо особено, но да не забравяме, спечели на Натали Портман номинация за „Оскар“ за ролята ѝ на Джаки Кенеди. Като нищо и Кристен Стюарт ще я огрее – и това няма да е най-скандалното нещо, свързано с тези награди, сигурни сме. Нека обаче първо да видим един трейлър.

Само с две думи отбелязваме, че действието на „Spencer“ се развива през декември 1991 г. Бракът на принца и принцесата Уелс отдавна е охладнял, но въпреки слуховете за афери и развод, в имението Сандрингам е наложено временно примирие по случай коледните празненства. Има ядене и пиене, стрелба и лов. Даяна е наясно с играта. Тази година нещата ще са много различни.

Режисьор на „Spencer“ е Пабло Лараин („No”, „Post Mortem”, „The Club”, „Neruda”, „Jackie”, „Ema”), по сценарий на Стивън Найт („Източни обещания“, „Locke”, „Peaky Blinders“). В ролите освен Кристен Стюарт, ще видим Тимъти Спол, Сали Хоукинс и Шон Харис като принц Чарлз.

Премиерата е предвидена за тази есен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *