Вече твърдо настъпихме в новата година и едно от нещата, които малко по малко започват да се завръщат към старото „нормално“, е, че филмовите и телевизионни проекти и продукции се задвижват отново, някои след почти година пауза. Пример за това е и новият, все още неозаглавен филм (носеха слухове, че ще се нарича „Amsterdam”, но това е непотвърдена информация) на режисьора и сценарист Дейвид О. Ръсел.

Последно споменахме проекта преди почти цяла година и тогава (без да знаем какво предстои) споделихме вълнението си за чудесния актьорски състав, който събира Ръсел, включващ Крисчън Бейл, Марго Роби и Майкъл Б. Джордан. Сега получаваме новини за още известни актьори, които се присъединяват към филма, и дори нямаме думи да опишем колко високо се вдига летвата. Заформя се чудовищен ансамбъл, сякаш всяка Холивудска звезда, която някога си е разменяла пет приказки с Дейвид О. Ръсел на „Оскар“ парти, се е включила в проекта.

o-russell-cast-20200121

Започваме с това, че Майкъл Б. Джордан е напуснал проекта и на негово място ще видим скорострелно въздигащата се звезда Джон Дейвид Уошингтън. Към него се присъединяват (поемаме дълбоко дъх) Зоуи Салдана, Рами Малек, Майк Майерс, Тимъти Олифант, Майкъл Шанън, Крис Рок, Аня Тейлър-Джой, Андреа Райзбъроу, Матиас Схонартс, Алесандро Нивола и Робърт Де Ниро. То не са носители на „Оскар“, не са млади надежди, не са любимци на инди публиката – филмът е наблъскан от край до край с кой от кой по-впечатляващи актьори.

На този етап не се знае нищо за сюжета, единствено, че е базиран на оригинална идея на Дейвид О. Ръсел. Какъвто и да е случаят обаче, едва ли всички тези впечатляващи актьори ще имат еднакво големи и значими роли. До някаква степен това дори е по-впечатляващо – за какво си говорим, когато в един филм второ- или третостепенен герой е изигран от великолепния Майкъл Шанън например. Почти няма съмнение, че с този екип, без значение за какво става въпрос във филма, той вече си е осигурил място в наградния сезон.

Засега обявена дата за началото на снимки няма, но си представяме, че всички ще бързат да се захванат с проект, който генерира такова огромно количество реклама и вълнение. Ще следим внимателно за детайли около сюжета и ще споделяме веднага, щом излязат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Иване, Иване … Всеки вижда това, което избира да види –

    Аз виждам много страшно талантливи хора – и се раздвам, че ще направят нещо, което сигурно ше ме израдва …
    Радвам се, че въпреки всички обстоятлества тези, които искат и могат да творят нещо си – продължават да го правят.
    Дейвид О Ръсел има нова идя за филм – how cool is that ….

    1. Вашингтон си е Вашингтон! Хау куле ис дат!

    2. Уошингтън в „Тенет“ беше непонятна дупка. Дано по принцип е талантлив де. 😀