zack-s-20210101

Тези дни успяваме да наваксаме с някоя друга стара новина, която сме пропуснали, и една от тях е появата на първия кадър от подготвяната предистория на предстоящия зомби екшън „Army of the Dead“ на Зак Снайдър. Подхождайки към текста обаче, за наша огромна (да не използваме и по-силна дума) изненада, установихме, че не само не сме споменавали предисторията по никакъв начин, но не сме писали нищичко и за самия „Army of the Dead“, още от обявяването на проекта преди близо две години.

Разбира се, няма как да отразяваме всичко, но принципно имаме доста голям интерес към филма на Снайдър и с любопитство следим всичко, което се случва около него, и честно казано, мислехме си, че чинно отбелязваме по-интересните неща. Както се оказа обаче, това се е случило само във въображението ни.

А нещата, които сме пропуснали да отразим покрай „Army of the Dead“, са пълният списък с актьорите, първата официална снимка, кадър на Зак Снайдър от снимачната площадка, както и обявяването на два паралелни проекта, допълнително развиващи вселената на филма – спомената по-горе предистория „Army of the Dead: The Prequel“ и аниме-сериала „Army of the Dead: Lost Vegas“.

Ще започнем със самия „Army of the Dead“. Припомняме, че действието на филма се развива в Лас Вегас, който е покосен от зомби епидемия. Властите успяват да  ограничат разпространението на вируса само в рамките на града, като построяват стена от транспортни контейнери. Впоследствие Вегас рухва. Шест години по-късно един от собствениците на казина в града наема група войници да влязат в карантинната зона и да извършат обир – да вземат парите, които той е оставил в сигурен сейф в казиното си.

Вижте първата официална снимка, представяща наемниците.

army-of-the-dead-cast

Актьорите, които виждаме по-горе, са Дейв Батиста (Скот Уорд), Ела Пурнел (Кейт Уорд), Ана де ла Регера (Крус), Гарет Дилахънт (Франк Питърс), Раул Кастийо (Мики Гузман), Омари Хардуик (Вандерое), Нора Арнезедер (Лили „Койта“), Хума Куреши (Гийта) и Матиас Швайгхьофер (Людвик Дитер). Любопитен момент е, че на снимката откриваме и Крис Д‘Eлия, който обаче, заради „непристойно поведение“, беше отстранен от продукцията, а на негово място дойде Тиг Нотаро (името на героя – Мартин, се запазва при все различния пол на актьорите), което доведе до преснимания и допълнително работа за екипа по ефектите.

Освен споменатите имена, в актьорския състав на „Army of the Dead“ влизат и Хироюки Санада (Хънтър Балий), Тео Роси (Бърт Къмингс), Саманта Уин (Чеймбърс), Ричард Ситроун (Зевс), Челси Едмъндсън (Мисти Хилман) и др.

Вижте и споменатия любопитен кадър от снимачната площадка, на който виждаме Зак Снайдър в компанията на няколко скелета и една камера – „Army of the Dead“ бележи първия филм, в който Снайдър влиза в ролята на оператор.

EBsxEXLWkAESwwT

Продължаваме с информацията за „Army of the Dead: The Prequel“, който, както вече стана ясно, също се сдоби с първа официална снимка. Предисторията, която до скоро беше наричана и „Army of the Dead Prequel: Meanwhile In… Germany“, е написана от Шей Хатън (който също така е автор и на анимационния сериал), а режисьор е Матиас Швайгхьофер („The Break Up Man“), чийто герой Людвик Дитер от „Army of the Dead“ на Снайдър ще бъде в центъра на филма.

Освен Швайгхьофер в ролите ще видим Натали Еманюел, Стюарт Мартин, Гъс Кан, и Руби О‘Фий. Вижте как ще изглеждат в образите си.

Ep3BWe8VoAAmKgP

Последно обръщаме внимание на анимационния сериал „Army of the Dead: Lost Vegas“. Това, което знаем, е, че действието ще се развива по време на първата фаза от зомби епидемията в Лас Вегас, а в центъра на историята е героят на Дейв Батиста Скот Уорд – ще видим неговия „origin“ и опитите му (заедно с неговите бойни другари) да спасят човечеството.

Освен Батиста, като гласове в „Army of the Dead: Lost Vegas“ ще чуем и още няколко актьори от филма на Снайдър – Пурнел, Регера, Хардуик и Нотаро, а към тях се присъединяват Крисчън Слейтър, Джо Манганело, Ванеса Хъджинс, Джена Малоун, Аня Чалотра и Хари Леникс.

Army of the Dead: Lost Vegas“ ще бъде анимиран от Meduzarts Animation, а шоурънър е Джай Оливър – той и Зак Снайдър ще режисират по два епизода. Сценарият, както вече отбелязахме, е на Шей Хатън.

Ще завършим с един цитат (оставяме го в оригинал) от Зак Снайдър, който се хвали, че по отношение на „Army of the Dead“, Netflix са му дали абсолютна свобода да прави каквото поиска и филмът ще бъде нещо невиждано:

There are no handcuffs on me at all with this one. It will be the most kick-ass, self-aware — but not in a wink-to-the-camera way — balls-to-the-wall zombie freakshow that anyone has ever seen.

Колкото и да ни радва пълната творческа свобода, няма как да не отбележим, че понякога малко ограничение не вреди. Даже напротив, това доста често провокира интересни творчески решения, докато свободията може да доведе до самозабравяне и Снайдър би трябвало да го знае (справка „Sucker Punch: Измислен свят“). Надяваме се той да е бил фокусиран и обран, да не е правил неща само защото може и наистина да „достави“ това, което обещава. Вече е доказвал, че го бива в жанра с чудесния „Зората на мъртвите“, така че стискаме палци.

За окончателен финал ви предлагаме един тийзър постер на „Army of the Dead“ – филмът се чака по Netflix през 2021.

DyLZLQNW0AACyiS

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Я да си пусна Raiders of the Living Dead от 86-та,че зомби тъпотии колкото искаш и ще бъде полезно да загрея преди филмът на Снайдър.