Лично за нас един от най-интересните и очаквани проекти (за които знаем, разбира се), които пострадаха от закупуването на Fox от Disney, беше подготвяният от огромния ни любимец Джеф Никълс („Take Shelter”, „Mud”) римейк на култовата фантастикаAlien Nation” от 1988 г. на Греъм Бейкър с Джеймс Каан и Манди Патинкин.

След „дърпането на шалтера“ от страна на Disnеy, Никълс се захвана с предстоящия „Yankee Comandante“ и смятахме, че всичко около идеята за римейк е приключило, но ето, че сега научаваме, че съществува шанс все пак да видим нова версия на „Alien Nation”, макар и в малко по-различна форма.

Докато гостуват в епизод на страхотния подксат на Роджър Дийкинс и съпругата му Джеймс Team Deakins, операторът Адам Стоун и Джеф Никълс разкриха любопитна информация, свързана с проекта. На въпроса дали двамата някога биха работили в ТВ или мини сериал, Стоун споделя, че са обсъждали с Никълс да превърнат сценария му за „Alien Nation” в мини сериал.

Самият Джеф Никълс потвърждава, че „в момента работи по сценария“, като дава малко допълнителна информация за ситуацията. Малко след „Loving” Fox са се обърнали към него да направи нова версия на „Alien Nation”. Първоначално Никълс е отказал, но после му е хрумнала интересна идея как да подходи към заглавието, без задължително да има нещо общо с оригинала (и последвалия го сериал), и от Fox са се ентусиазирали. Той споделя:

Прекарах цели три години в изграждането на извънземната цивилизация, структурата на филма и всички герои. Това трябваше да бъде следващото голямо предизвикателство пред Адам и мен – 100-милионен студиен филм. После Disney купиха Fox и убиха проекта, което, меко казано, беше soul-crushing.

Наистина е жалко, когато толкова много работа, при това по обещаващ проект като този, отива на вятъра, но ето пример доказващ, че никога не бива да се отказваме от идеите си и да съжаляваме за нереализирането на проект, защото не се знае откъде „ще изскочи заекът“. Очевидно Disney са осъзнали потенциала (а знаем, че им трябва и оригинално съдържание) и са решили да му дадат шанс. Никълс добавя:

Disney дойдоха и попитаха дали бих се заитересувал да превърна идеята ми за „Alien Nation” в евентуален сериал. Взех сценария и го разделих на 10 епизода и в момента се разглежда. Кой знае дали ще го бъде, в момента големите клечки решават това.

Много сме доволни от това развитие на нещата. Разбира се, още не е сигурно, че проектът ще се осъществи, но смятаме, че шансовете са големи. Все още смятаме, че темата е идеална за Джеф Никълс, особено в контекста на фантастичния „Midnight Special” и на занимаващия се с проблемите на расизма „Loving”.

В случай, че не знаете, оригиналният „Alien Nation” разказва за полицай с расистки виждания, който е принуден да работи с извънземен, дошъл на земята, когато кораб, пренасящ 300 000 поробени извънземни се разбива на планетата. Новодошлите постепенно се опитват да се приобщят в забързания живот на Лос Анджелис

С нетърпение чакаме да видим как ще се развият нещата и стискаме палци и на краката за положителен завършек. Междувременно ще следим всички новини по темата, както и, разбира се, тези, свързани с очаквания „Yankee Comandante“ и всичко останало, което любимият ни Джеф Никълс ни предложи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *