Отложената Киномания 2020 ще започне на 8 април 2021

от на 2021-01-22
 

 С напредването на януари стана ясно, че предвид епидемичната обстановка у нас, едва ли отложената Киномания 2020 ще се проведе през февруари, каквито бяха първоначалните планове. А това определено постави сериозна въпросителна кога (и дали въобще) ще се проведе този форум, тъй като март традиционно е запазен за София Филм Фест, а след това следва Master Of Art (после идва лятото и ще си дойде време за новото издание, няма закъде да се отлага).

Изглежда обаче, че трите фестивала са си подали ръка (както и трябва) и са се разбрали за графика – ще ни предложат плътни два месеца прекрасно кино, на голям и малък екран. Конкретно Киномания 2020 ще стартира на 8 април в зала 1 на НДК с филма „Страх“ на Ивайло Христов, а повече подробности за събитията ще откриете в официалното прессъобщение.

КИНОМАНИЯ ЗАПОЧВА НА 8 АПРИЛ 2021!

Фестивалите Киномания и Master Of Art – поднасят специален подарък на любителите на седмото изкуство

В името на публиката и в търсене на нестандартни обединяващи решения на фона на сложната епидемична обстановка, трите големи ежегодни филмови фестивала си подават ръка за партньорство. Киномания, София Филм Фест и Мaster of Art ще организират кино празник за своите почитатели, наситен с изненади и събития.

Киномания ще се проведе в периода 8-22 април 2021 г. Официалното откриване ще е на 8 април в зала 1 на НДК с филма „Страх“ на Ивайло Христов. Фестивалът ще започне на 1 април с ретроспектива на великия Федерико Фелини и ще продължи с откриването на десетото, юбилейно издание на Фестивала на Френския филм на 9 април в кино Люмиер. Този фестивал ще представи специална секция, която ще отдаде почит на гения на европейското кино – Мишел Пиколи.

Като специален жест към кинолюбителите екипите на Киномания и фестивала за документални филми за изкуството Master Of Art подаряват на зрителите една специална седмица, в която двата фестивала ще се провеждат едновременно. Така в периода от 15 до 22 април зрителите ще получат двойна доза кино удоволствие, като ще могат да гледат филми от програмата и на двата фестивала. А още между 12 и 28 февруари Master of Art ще зарадва публиката със специално онлайн издание в платформата за видео съдържание neterra.tv+.

Екипът на НДК и Киномания благодари на организаторите на Master Of Art и София Филм Фест за готовността им да обединим заедно усилия и да отправим общо позитивно послание към зажаднелите за качествени филми зрители.

Вярваме, че киното е и ще продължава да бъде! И благодарим на публиката и партньорите на Киномания за подкрепата и разбирането!

Киномания ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Молим публиката да заповяда в киносалоните с маска и да спазва дистанция!

Всички закупени до момента билети, за обявените филми от програмата, ще важат за новите дати без презаверка.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте