Кантемир Балагов поема режисурата на пилотния епизод на адаптацията по „The Last of Us“

 

Само преди дни от Sony увериха феновете си, че адаптациите по „Uncharted” и „The Last of Us” са само черешката на тортата. Много скоро може да се очакват още новини за предстоящи филми и сериали по хитови игри на студиото. Тази оптимистична новина обаче бързо беше засенчена от оттеглянето на режисьора Йохан Ренк, който трябваше да оглави началото на телевизионната поредица по изключително успешния постапокалиптичен зомби трилър „The Last of Us” за HBO.

Очевидно несъответствие в графика на Ренк го е принудило да се оттегли от проекта. Това е леко разочарование за феновете на „Чернобил”, защото шведския режисьор се беше сработил много добре със създателя на въпросния сериал Крейг Мазин, който ще е отговорен и за адаптацията по играта на Sony.

Все пак от студиото не си губят времето и бързо са намерили заместник на Ренк в лицето на руснака Кантемир Балагов. Младият режисьор успя да привлече вниманието на критика и публика през 2019 година със своя трети пълнометражен филм „Beanpole” („Дылда”), който си спечели над двадесет и пет разнообразни награди от множество фестивали и двойно повече номинации.

the-last-of-us-20200117

Надеждите са Балагов да пренесе своя мрачен и потискащ стил на снимане и върху „The Last of Us”. Какво по-подходящо настроение за един умиращ постапокалиптичен свят, в който върлува опасна зараза. Надяваме се, че това ще бъде последната промяна в екипа и снимките ще могат да започнат много скоро. Стискаме палци тази адаптация да не я сполети злощастната съдба на „Uncharted”, който най-после беше завършен, въпреки несгодите.

Припомняме ви, че „The Last of Us” разказва историята на Джоел и Ели, които могат да разчитат само на себе си и един на друг в един умиращ свят, завладян от безмилостни създания. Момичето е единствената надежда за ваксина срещу агресивната зараза, но първо трябва да стигне до желаната цел.

Първата игра дебютира през 2013 година, а през миналата я последва и продължение. И двете части бяха изключително успешни, приети много радушно от фенове и критика. „The Last of Us Part II” е носител и на множество награди, в това число и за игра на годината.

Все още няма премиерна дата или подробности за сюжета, но се надяваме, че сериалът ще дебютира по HBO към края на годината. Както вече стана ясно, Кантемир Балагов ще е режисьор на пилотния епизод, който ще е по сценарий на Крейг Мазин и оригиналния сценарист на играта Нийл Друкман. Ще ви държим в течение за бъдещо развитие.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте