Джеси Бъкли влиза в главната роля на „Men” на Алекс Гарланд

от на 2021-01-08
 

Понякога четем новини за предстоящи филмови проекти и единственото, което можем да направим, е да се усмихнем доволни от това колко добре се подреждат всички парченца от пъзела, сякаш нарочно подбрани, че да ни доставят удоволствие. Такъв е случаят и сега, когато разбираме подробности за следващия пълнометражен филм на Алекс Гарланд, който отново ще си партнира със страхотните A24, с които направи един от любимите ни филми за последните 10 години „Ex Machina: Бог от машината”.

След успешната си (престижна) авантюра за малкия екран „Devs”, Гарланд имаше планове за друг телевизионен сериал, но бурната 2020 година промени намеренията му и разбрахме, че той се е ориентирал към нискобюджетен хорър филм, ситуиран във Великобритания. Дали това е проектът, за който говорим сега или нещо съвсем различно, все още не е ясно. И в двата случая обаче, нов филм на Алекс Гарланд моментално се изстрелва към върха на списъка ни с очаквани проекти и вече нямаме търпение да започват снимките (възможно най-безопасно), за да може да го гледаме по-бързичко.

Това, което знаем е, че филмът ще се нарича „Men” и за главната роля е избрана младата и изключително обещаваща Джеси Бъкли, която познаваме най-вече от четвърти сезон на „Фарго“ и страхотния „Чернобил“, а последно гледахме в „I’m Thinking of Ending Things” на Чарли Кауфман. Смятаме, че Бъкли е чудесен избор за героиня на Гарланд – неговите произведения са доста по-достъпни за широката публика от тези на Кауфман, но и двамата са артисти с невероятно изразен почерк, които обичат да задълбават в дебрите на човешкото съзнание и предвид факта, че тя се справи толкова добре в света на Кауфман, нямаме съмнение, че и този на Гарланд ще пасне като по поръчка. Научаваме също така, че към проекта се присъединява и Рори Киниър, когото сме гледали в множество британски проекти, както и в Бонд поредицата.

За сюжета на „Men” не се знаят много подробности, освен че ще разказва за жена, която решава да отиде сама на импровизирана ваканция в Англия след като бившият й съпруг умира. От една страна – никаква индикация за свръхестествени или хорър елементи, но от друга, знаейки, че Гарланд има готов сценарий за история във Великобритания, няма как да не допуснем, че става дума за едно и също нещо. Разбира се, ще трябва да почакаме да разберем.

Алекс Гарланд ще режисира „Men” по собствен сценарий. За сега ясна дата за начало на продукцията не е обявена, тъй като все още има да се кастват важни роли, но ще следим развитието на проекта.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте