Обявиха официалния актьорски състав на сериала „Sandman” по Нийл Гейман

от на 2021-01-31
 

Адаптацията на култовия комикс „Sandman” на Нийл Гейман е един от проектите, които чакаме много дълго време, но ентусиазмът ни не спада и винаги сме невероятно щастливи, когато излезе нова информация (колкото и рядко да е това), свързана с продукцията на Netflix. Последният съществен ъпдейт по темата беше миналото лято, когато получихме сигурно потвърждение, че по сериала се работи усилено, а сега с удоволствие разбираме и за основна част от актьорския екип.

Разбира се, започваме с чудесното потвърждение на упоритите слухове, че Том Стъридж ще влезе в безсмъртните обувки на Морфиъс (Морфей), Лорд Сън, около когото се върти цялата история, докато той пътува през времето, пространството, реалността и сънищата. Разбираме защо някои фенове имаха надежди по-голямо име да поеме ролята, но смятаме, че един по-малко познат актьор много по-лесно ще „изчезне“ в образа на Сън. Освен това Стъридж има изразени скули и типична английска бледост, подчертана от тъмна коса, които смятаме за задължителни за ролята, така че нямаме никакви притеснения, че е подходящ избор.

Към Стъридж се присъединява много приятен каст като в ролята на Луцифер ще видим Гуендолин Кристи. Сигурни сме, че за нея ще има много коментари (свързани със смяната на пола), но нека не забравяме, че Кристи изигра Бриен от Тарт и Капитан Фазма, дваме заплашителни и всяващи страхопочитание герои, така че сме сигурни, че и като Лусифер ще успее блесне. В ролята на Коринтианеца ще видим Бойд Холбрук, когото познаваме от „Narcos“ и „Хищникът“, но заради изпълнението му като типа с роботизираната ръка, преследващ Върколака в „Логан“, лесно можем да си го представим в образа на избягал кошмар, който иска да опита всичко, което светът предлага. Големият Чарлс Данс ще изиграе Родерик Бърджес – Шарлатанина, който е изнудвач и магьосник. Санджийв Баскар и Асим Чаудри ще изиграят съответно Кайн и Авел – първият убиец и първата жертва, а Вивиан Ачемпонг пък ще бъде Лусиен, библиотекарката и главна пазителка на домейна на Сън.

the-sandman

При все забележките, които може да има човек към конкретните кастинг решения, ни радва това, че всичките са разпознаваеми лица, но не и големи звезди, а и както изглежда, самият Нийл Геймън одобрява избора. Като цяло можем да кажем, че и без това голямото ни вълнение оттук нататък само ще расте, но трябва да се подготвим за още много чакане – снимките на 11-епизодния първи (и единствен, поне засега) сезон са започнали малко преди Коледа и се очаква да продължат до юни месец, така че реалистично едва ли можем да очакваме премиера преди края на годината.

Ето го официалното изявление на Нийл Гейман по повод обявяването на кастинга:

През последните тридесет и три години, героите от „Sandman” дишаха и се разхождаха и говореха из мозъка ми. Невероятно щастлив съм, че най-накрая те ще имат възможността да излязат от моята глава и да пристъпят в реалността. Нямам търпение хората да видят това, което ние тук започнахме да виждаме, как Сън и останалите придобиват плът, а плътта принадлежи на някои от най-талантливите актьори на света. Невероятно е и съм много благодарен на актьорите и на всички колаборатори по „Sandman”- Netflix, Warner Bros, DC, Алън Хайнбърг и Дейвид Гойер, както и легионите от създатели и екип на сериала, че превръщат в реалност най-щурата от всичките ми мечти.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте