Doctor Who”, със своите близо шестдесет години история, е институция, която най-вероятно никога няма да бъде забравена независимо какво ще се случи със сериала. Превърналият се в традиция специален коледен епизод също се завръща след по-малко от месец. „Doctor Who: Revolution of the Daleks” ще служи за връзка между последния дванадесети сезон, който приключи с Доктора (Джоди Уитакър) в строго охраняван затвор без възможност за скорошно измъкване, и новия тринадесети.

Истината е, че Крис Чибнал, който пое шоурънър отговорностите от Стивън Мофат, успя да ядоса доста успешно по-старите фенове с противоречивите разкрития за произхода на Доктора. Съдбата на шоуто е много неясна, а рейтингите, за съжаление, падат все повече и повече. Именно затова едва ли е изненада за много, че специалният коледен епизод ще заложи на стари и изпитани формули.

Doctor Who: Revolution of the Daleks” ще започне няколко месеца след ареста на Доктора и заточването й в междугалактически затвор. Нейните придружители се опитват да продължат стария си живот на Земята, но определено не им е лесно. За капак те попадат на конспирация, която включва британското правителство и един от най-големите врагове на цялата галактика – Далек. Те ще трябва да обединят сили със завърналия се капитан Джак Харкнес и да спасят планетата от унищожение.

Вижте и самата реклама:

Като изключим завръщането на Далеците, една от най-големите и приятни изненади е появата на Джон Бароуман като капитан Джак Харкнес. Краткото му камео в предишния сезон предполагаше, че рано или късно той ще се завърне с по-голямо и смислено участие и очевидно това е този епизод. Той ще обедини усилия с настоящите придружители на Доктора и ще трябва да се изправи пред най-голямото зло в цялата галактика – Далеците (и Британското правителство).

Припомняме ви, че Харкнес се появява за първи път още в стартовия сезон на новите приключения на Доктора през 2005 година, а по-късно помага и на десетата инкарнация в лицето на Дейвид Тенант. Огромният успех на персонажа му спечелва и собствено шоу – „Torchwood”. Феновете винаги са очаквали завръщането му с огромен интерес и това вече е реалност.

Друг интересен факт относно този специален епизод е, че ще бележи последната поява на два от настоящите придружители на Доктора – Греъм (Брадли Уолш) и Раян (Тошин Коул). Каква ще бъде тяхната съдба, ще разберем от „Doctor Who: Revolution of the Daleks”, но самите актьори споделят, че е изключително трогателно и сърцераздирателно сбогуване. Интервю с тях може да намерите на официалния сайт на „Doctor Whoтук

Специалният коледен епизод трябва да се излъчи точно на първи януари 2021 година и ние вече нямаме търпение да видим дали Крис Чибнал поне ще предостави един впечатляващ и драматичен фенсървис, с който да измие част от срама от последните два сезона. Съдейки по „живота” на предишните три актьора, които влязоха в ролята на Доктора, е много вероятно сезон 13 да бъде последен и за Джоди Уитакър. Носят се слухове, че може да е такъв и за самия Чибнал. Надяваме се, че намалената бройка епизоди няма да афектират качеството и първият женски доктор ще бъде изпратен с достойнство.

Вижте и няколко снимки от епизода:

doctor-who-revolution-02-20201203 doctor-who-revolution-of-the-daleks-new-dalek-trailer doctor-who-revolution-of-the-daleks-graham-gill-cole-team doctor-who-revolution-01-20201203

Doctor Who: Revolution of the Daleks” ще бъде режисиран от Лий Хейвън Джоунс по сценарий на Крис Чибнал. В ролите ще видим Джоди Уитакър, Мандип Гил, Брадли Уолш, Тошин Коул, Джон Бароуман, Никълъс Бригс, Крис Нот, Хариет Уолтър и други.

Премиерата е насрочена за 1 януари 2021 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. На този сериал, колкото и шансове да му давах през годините, не можех да издържа повече от 10 мин.на епизод.
    Така и не можах да разбера и се включа в глобалната мания по него

  2. И най-големите глупости на Мофат бяха по-гледаеми от това сега.

  3. По едно време доста се бях запалил по сериала (въртяха го по AXN). Имаше наистина страхотни, добре вързани сюжетно серии ( и цели сезони). После обаче ми се струва, че го поразводниха (или просто аз спрях да го следя редовно 🙂 ) и изгубих нишката на събитията. Четейки, обаче написаното в новината за противоречивите сценарни решения и падащия рейтинг, едва ли съм изгубил кой-знае какво от това, че не гледах последните сезони 🙂 …