Какво би бил животът ни и/или историята на киното без творческия ентусиазъм на Стивън Содърбърг?! Скука. А като обърнем поглед назад в годините, споменът за срещата с дебютния му пълнометражен филм „Секс, лъжи и видео“ е доста отчетлив. Анди Макдауъл и Джеймс Спейдър бяха тотален култ! Историята – също. И ето как, тридесет и една години по-късно, Содърбърг се е поддал на всеобщата „зараза“ и е решил да прави… продължение.

Очевидно по време на пандемичния локдаун хората се опитват да се занимават с разни неща. В интервюто си пред Filmmaker Magazine режисьорът е коментирал най-новия си филм „Let Them All Talkи е споменал работата по свой сценарий за продължение на „Секс, лъжи и видео“:

Мислех си за този филм и осъзнах, че искам да видя филм за двете сестри, 30 години по-късно. Едната от тях има дете, което е на същата възраст, на която е тя в оригиналната история. И Анди (Макдауъл), и Лора (Сан Джакомо) се съгласиха да се включат в тази нова идея.“

Не ни се иска да обиждаме никого с напомняне на сюжета на „Секс, лъжи и видео“ – само ще кажем, че който не е имал възможност да го види, е добре да си го намери и да му отдели малко време, най-малкото в името на пълнотата на информацията по адрес на един от най-продуктивните и интересни независими режисьори на нашето време.

Припомняме и че през 1989 г. „Секс, лъжи и видео“ печели сърцата на публиката в „меката“ на независимото кино Сънданс, а после актьорска и ФИПРЕССИ награди плюс „Златна палма“ в Кан и „Оскарова“ номинация за сценарий на Содербърг.

Стивън Содърбърг не разкрива повече подробности за готвеното продължение – като нищо може да изненада всички с вече готов филм след година или две. За момента все още изпипва пост-продукцията на криминалния си трилър „No Sudden Move“ и няма да се учудим, ако след това задейства новата част на историята от своя дебютен филм.

Ще следим за новини – тази негова идея звучи интересно и любопитно

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *