Дейвид Кроненбърг, Виго Мортенсен, Венсан Касел – ами не, за съжаление без тях. От години се говори за продължение на „Източни обещания“, превъртали сме в главата си достатъчно варианти, в които е възможно това да се случи с участието на всички виновници оригиналният филм да е толкова впечатляващ, но всички тези пожелания биха могли да се реализират в една по-добра вселена. В нашата има… Джейсън Стейтъм.

Най-лесно е да кажеш „действието се развива в познатата от първия филм среда“. С това не се ангажираш нито да търсиш начин да привлечеш обратно великолепния авторски екип, нито да продължиш историята. Точно това се очаква да не се случи в подготвяния „Small Dark Look“. Според THR бъдещият филм започва да се оформя около сценария, написан от автора на „Източни обещанияСтивън Найт. Новата история ще бъде разказана от датския режисьор Мартин Зандвлиет („Land of Mine“, „The Outsider“), а вместо Виго Мортенсен на екрана ще се вихри Джейсън Стейтъм. Макар самият сюжет все още да се пази в тайна, сигурно е, че ще присъства познатата от първия филм руска мафия.

Не искаме да сме прекалено черногледи и не ни разбирайте погрешно – вероятно Найт е подготвил интригуващ сценарий (особено ако е същия/подобен на този, за който говори Кроненбърг преди 8-9 години), сигурно датският режисьор може да спретне атрактивен екшън и най-вероятно Стейтъм ще си изпълни задачите, които му се поставят, а Focus Features бъдат доволни от потока зрители, които той ще успее да „привлече“ в киносалоните. Но всичко това не означава, че „Small Dark Look“ ще носи дори и част от стойността на филма, на който претендира, че е продължение. Ясно е на всички нас, че светът отдавна живее в реалността на компромисите и най-важни са приходите, не стойността на „продуктите“ за забавление. Очакваме ъпдейти по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *