Едно от хубавите неща, които „ни се случиха“ на малкия екран тази година, беше фантастичният сериал „Tales from the Loop“ – адаптация по едноименната илюстрована книга на шведския художник Саймън Сталенхаг. Неочаквано за нас, продукцията на Amazon се появи в началото на годината, докато се ослушвахме за някакво развитие по друг изключително интересен проект, базиран на творчеството на Сталенхаг – „The Electric State“, който беше обявен в края на 2017 г., но оттогава беше в застой.

Виждайки първия трейлър на „Tales from the Loop“ си пожелахме сериалът да е успешен – първо, защото ни хареса какво видяхме и второ, защото това определено щеше да спомогне за реализирането на „The Electric State“. Е, желанието ни за успех се сбъдна и макар да не сме съвсем сигурни, че именно заради това тези дни научихме за известно раздвижване около „The Electric State“, то без съмнение е факт.

Deadline съобщиха, че след разгорещено наддаване Universal са спечели правата за подготвяния от „отмъстителните“ братя Джо и Антъни Русо проект, като в посока на студиото е натежало и това, че те са обещали да работят твърдо за кинопоказ. Идеята е, че снимките едва ли ще започнат преди началото на 2022 година, а надеждите са, че през 2023 нещата покрай коронавируса ще са се стабилизирали. Братята споделят:

Развълнувани сме от тази сделка с Universal, които се ангажираха с кинопоказ на „The Electric State“. Това е невероятна новина за нас като кинотворци и за зрителите по света, които искат отново да изживяват филмите в киносалоните. Това е и положителен знак, че когато ваксините станат достъпни, кинопазарът ще се завърне.

Научаваме още, че Джо и Антъни Русо, които трябваше да бъдат само продуценти, се ангажират и с режисурата. Те заменят първоначално обявения Андрес Мушети („Мама“, „То“), който очевидно е твърде зает (и ще бъде още доста време) с работата си по дълго подготвяния и оказал се проблематичен самостоятелен филм за Светкавицата – „The Flash“. Все пак Мушети остава в екипа на „The Electric State“ като продуцент, наравно със съпругата си Барбара и братята Русо. Изпълнителни продуценти са Ръсел Акерман и Джон Шонфелдер.

Последната част от новата информация за проекта е, че главната роля в „The Electric State“ ще се изпълнява от младата  Мили Боби Браун, която стана известна с участието си в сериала „Stranger Things”, а впоследствие гледахме в „Годзила: Кралят на чудовищата“ и тазгодишния хит „Enola Holmes”.

millie-bobby-brown-1582201211

Припомняме, че действието на „The Electric State“ се развива в алтернативно време, в което хората и машините живеят в относителна хармония, а в центъра на историята е тийнейджърка (Браун), която разбира, че новият ѝ мил, но странен робот, е изпратен от изгубения ѝ брат. Тя и роботът се отправят на пътешествие да намерят момчето, като по пътя успяват да разкрият и голяма конспирация.

Ето и официалния синопсис на впечатляващата книга на Сталенхаг:

В края на 1997 година една тийнейджърка решава да избяга от къщи заедно с любимата си жълта играчка-робот. Двамата потеглят в пътешествие на запад през странната реалност на Съединени щати, в които останките от гигантски бойни дронове са неизменна част от околната среда, сериозно замърсена от всякакви боклуци на консуматорското, уж високо-технологично общество, което се разпада пред очите ни. Когато колата на бегълците наближава края на континента, светът отвъд прозореца на превозното средство започва да се разпада още по-бързо, сякаш някъде отвъд хоризонта кухата сърцевина на цивилизацията най-накрая успява да погълне всичко…

На този етап сценарният екип на „The Electric State“ остава същият. С адаптирането на историята се нагърбват Кристофър Маркъс и Стивън МакФийли, които са работили с Джо и Антъни Русо по „Завръщането на първия отмъстител”, „Първият отмъстител: Войната на героите” и мега-хитовете „Отмъстителите: Война без край” и „Отмъстителите: Краят“. Те ще са отговорни и за предстоящия режисьорски филм на братята „The Gray Man“, чиито снимки започват следващия месец.

Огромни фенове сме на Саймън Сталенхаг и „The Electric State“ е проект, който очакваме с огромен интерес и ще продължаваме да следим развитието му отблизо. Стискаме палци всичко да се развие по план.

tumblr_opzmzkhGDF1rc69zjo7_1280

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *