Колко са филмите, които искате със сигурност да покажете на децата си? Ама и да ги гледате отново с тях със същите очи, с които сте се впивали в образите на екрана преди мнооого години? Аз имам шест най-важни (и всичките вече съм ги „примамила“ да ги гледаме колективно!): оригиналната „Star Wars“-трилогия, „Кошмари преди Коледа“, „Лабиринт“ и „Уилоу“. Именно затова, както и голяма част от Операционния екип, усещам сериозно притеснение от амбицията на небезизвестния екип на Disney+ да „съживят“ историята за Матмартиган и Сорша, за Уилоу Ъвгуд и Елора Данън в своеобразно продължение, 30 години по-късно.

Коментирали сме пристрастието ни към филма на Рон Хауърд по идея на Джордж Лукас и по сценарий на Боб Долман, както и раздвижването на продуцентските кръгове в Disney+, които са дали „зелена светлина“ на бъдещия сериал и са му намерили режисьор в лицето на Джон М. Чу. През изминалата седмица Deadline излязоха с новина за попълване на актьорските редици на сериала „Уилоу“, в който вече е известно, че ще се завърне любимият ни Уоруик Дейвис. Към него ще се присъединят Ели Бамбер, Кейли Спейни и Ери Келиман, които ще видим в главните женски роли.

willo-cast-20201207

Очаква се историята този път да се завърти около спасяването на отвлечен… принц. Трите дами действат в екип. Ели Бамбер е в ролята на Доув – домакиня, която доказва, че тя е „избраната“ да свърши важното дело, като потегля към приключението (дотук образът й напомня този на самия Уилоу от оригиналната история). Кейли Спейни поема образа на Кит – принцеса, чиито брат-близнак е отвлечен, а нейната съдба е да бъде водач и в края на краищата – кралица. Ери Келиман е в ролята на Джейд – прислужница, но и най-добра приятелка на Кит, а също и неин „морален компас“. Тя ще стане най-добрият воин в кралството. Освен ако не се намери устат, шантав, безразсъден, авантюристичен, напорист, безсрамен… воин, който да претендира за титлата (нещо като любимия ни Матмартиган). Актьорът, който да влезе в подобна роля, все още се търси – да видим кого ще изберат!

Меко казано неподходящо е решението да поверят нещо, дори и само пилотен епизод, на сценарист като Джонатан Каздан – няма как да му бъде простено за „Соло: История от междузвездни войни“. Лошото е, че в случая той ще бъде и един от шоурънърите на поредицата, заедно с Уенди Мерикъл, Джон М. Чу, Рон Хауърд и сценариста на оригиналния филм Боб Долман. И дали само на мен ми прави впечатление тази добиваща все по-гротескни размери тенденция за специално акцентиране върху жените, които обсебват всякакви сюжети и успяват с всякакви задачи (дори да спасят принц)? Смехотворно, нелепо и досадно е да прекрояваш сюжети и да изобретяваш истории, в които властва дамската (в случая – момичешката) амбиция, само и само за да се „подчиниш“ на модерния тренд. Ако ще гледаме перчене на мацки в различни приключенски ситуации, отсега да го отписваме новия „Уилоу“?

Ще дебнем за още подробности в новинарския поток, но все пак заявяваме – решат ли да включат в екипа някое недоразумение като Олдън Ерънрайх, пишете ни „out“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *