Историята на серийния убиец Шарл Сображ е толкова „натъпкана“ с най-разнообразни престъпления, измами и години зад решетките, че силно се съмняваме подготвяният трилър „The Serpent“ да успее да предаде дори част от неговия луд живот. Сериалът ще има осем епизода, копродуциран е от ВВС и Netflix, а главната роля е поверена на един от изключително талантлив актьор – Тахар Рахим, когото познаваме от „Пророкът“ на Жак Одиар, „The Past“ на Асгар Фархади, „Раната“ на Фатих Акин и още много филмови творби.

За да не сме голословни в контекста „превъплъщение“, вижте трейлъра, разпространен преди седмица в мрежата – Рахим е буквално неразпознаваем!

В основата на тази поредица е истинската история на престъпника от виетнамско-индийски произход, който е отговорен за безчет измами с обири, крадени коли и бижута, както и убийства на десетки западни пътешественици, които в средата на 70-те години на ХХ век се опитват да открият истините на Изтока – Сображ и неговите сподвижници действат най-вече в Тайланд, Непал и Индия.

В актьорския екип на „The Serpent“ участват още Джена Колеман (в ролята на Мари-Андре Льоклерк), Били Хоули, Ели Бамбер, Амеш Едиревира, Матилде Уорниер, Грегор Айсварин, Тим МакИнъри. Очаква се премиерата на сериала да бъде в самото начало на новата 2021 година по ВВС, като след известно време ще бъде пуснат и в потока на Netflix за Щатите.

poster-the-serpent-20201229

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *