Тийзър видео от подготвяния магически фентъзи епос „Колелото на Времето“

от на 2020-12-06
 

Колелото на Времето“ на Робърт Джордан започва да придобива образ. Установихме, че ни се е изплъзнала информацията за събирането на актьорския екип и за началото на снимачния процес, но сме на линия да направим ъпдейт-обобщение и да представим един нов тийзър, с който твърческият екип навлиза все по-сериозно в магичния свят, създаден от Джордан.

Amazon Prime Video е поверило на Рейф Джъдкинс („Агентите на ЩИТ“, „Чък“) отговорността да адаптира и да бъде шоурънър на бъдещия сериал, като в екипа на изпълнителните продуценти е заедно с Тед Фийлд („Джуманджи: Добре дошли в джунглата“) и Дерън Лемк („Шрек завинаги“). В ролята на Моарейн Дамодред (Айез Седай от Синята Аджа) ще очакваме да видим Розамунд Пайк, а част от известните подробности могат да се проследят в официалния Twitter-акаунт на „Колелото на Времето“ – @WOTonPrime.

Ето как е започнала работата на целия екип по поредицата:

Добре е да има колективно четене на сценария – нали всички трябва да са наясно какво се изисква от тях, за да не се окаже накрая, че са излъгали очакванията на милионите фенове на литературния епос. Ще припомним само официалния кратък синопсис, с който българските издатели анонсират поредицата от книги на Робърт Джордан:

Колелото на времето се върти и вековете идват и си отиват, оставяйки спомени, които се превръщат в легенди. Легендите заглъхват в мит и дори митът отдавна е забравен, когато породилият го век се върне отново. В Третия век, Века на пророчеството, на косъм висят самият Свят и самото Време. Онова, което е било, което ще бъде и което е, може да падне под властта на Сянката…

Ето какво пуснаха буквално преди няколко дни в мрежата създателите на сериала като тийзър към феновете и бъдещите почитатели на историята:

Този специален меч е свързан с изкусния войн Там (или Трам, както е в българските издания на романите) ал’Тор, доведен баща на един от главните герои в историята, Ранд ал’Тор (Прероденият Дракон). Непосредствено след появата на видеото, създателят на сериала Джъдкинс е отговарял на въпроси, свързани със структурата на очаквания първи сезон. Ето какво споделя той:

Подходът ни е цялостен, работим по адаптацията на всички книги от поредицата и се надяваме още със сезон първи да създадем цялостна представя за света, в който се развива действието. Желанието ни е да не гледате само сюжета на „Окото на Света“ (първата от 14-те книги), а да очаквате продълженията.

Как ще се справи този творчески екип с предизвикателството да пресъздаде фантастичния свят на Джордан, за когото казват, че е „духовен наследник на епическото фентъзи, популяризирано от Толкин“ – за момента може само да гадаем и да стискаме палци да не провалят (много) нещата. Вероятно Amazon си мечтаят „Колелото на Времето“ да се превърне в тяхната „Игра на тронове“, но дали тази амбиция ще се реализира подобаващо – това предстои да видим.

Премиерата на първи сезон се очаква по Prime Video (някога) през 2021 година. Очакваме новини и когато са готови – трейлър, разбира се!

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2020-12-06 at 16:49

  Това е моят „Властелин на пръстените“, това за мен е най-великото фентъзи, но спрях да се вълнувам от проекта, като прочетох, че Нинив ал-Мийра ще бъде черна, а в книгата е не просто бяла, ами бледа и руса.
  Все едно де, ще му дам шанс, без да се надявам особено

  Отговор

  • heinrich
   2020-12-06 at 23:34

   И за мен е най великото.
   Ей го зад гърба ми…

   Обмислям идеята да го препрочета….

   П.С. А това че ще осерат всичко с адаптацията…. това е 1 000 000 000 000 000 % сигурно…


  • radi
   2020-12-06 at 23:36

   Аз нищо не знам за него. Ще ми е интересно да видя трейлър :)


  • Тавирен
   2020-12-07 at 14:00

   От както започнаха да обявяват каста, отново препрочитам книгите. Не само Нинив ще е чернокожа, но и Перин и Егвийн, което си е пълна тъпотия. А пък Мин се играе от 40 годишна азиатка (WTF?!?!) Затова пък са заковали много добре според мен каста на – Ранд, Мат, Моарейн, Лоиал, Падан Фейн и Лан. Скоро не съм гледал, дали са обявили Гавин и Елейн, но, ако и тях преебат, ще е доста тъжно. Нямам засега добри очаквания за сериала, но да видим…


 • Ivcho
  2020-12-07 at 15:44

  Дано да съм лош пророк но това няма да го бъде. Политическата коректност ще им изаде главата. Всъщност вече имаме индикации че нещата ще са зле. Сценаристите са измислили нов герой който го няма в книгите, мисля че ще се казва Стиив или нещо подобно. Да имаш на разположение 14 тухли четворки пълни с първостепенни, второстепенни, третостепенни и т.н. герои и да измисляш нов показва че нещата не са добре.

  Отговор

 • pavel717
  2020-12-07 at 19:20

  туй четене е сигурно преди година….и до там…

  Отговор

Коментирайте