Ако има едно заглавие в Холивуд, което да не страда от липса на доктори, то това със сигурност е текущият все още неозаглавен филм от киновселената на Marvel – „Spider-Man 3”. Кастинг бомбите започнаха наскоро с новината, че Джейми Фокс ще се завърне като Електро. Само седмица по-късно сърцебиенето ни се ускори, научавайки, че Бенедикт Къмбърбач отново ще се превъплъти в ролята на Доктор Стрейндж.

Но явно от лагера на Marvel са преценили, че Стрейндж няма да е достатъчен в „операционната“ на „Spider-Man 3” и студиото е решило да повика помощ от не кой да е, а най-добрият доктор в областта на злодейството – Алфред Молина! Актьорът, който изигра брилянтно един от най-известните злодеи в лора на Спайди (естествено говорим за Доктор Октопус във филма „Спайдър-мен 2” на Сам Рейми от 2004 година) отново ще нахлузи четирите метални ръце и ще създава проблеми на Питър Паркър. Новината достига до нас благодарение на източници от The Hollywood Reporter. Молина е бил забелязан на снимачната площадка на филма да заснема екшън сцени.

Какво точно и колко дълго ще е неговото участие не е ясно на този етап, но новината затвърждава фенските теории, че в новият филм за Спайди, героят му ще се занимава с алтернативни вселени. Това от своя страна ще го принуди да поиска помощта на Стивън Стрейндж (Къмбърбач) – единственият герой в настоящата вселена (MCU), който е вещ в тези материи и може да му служи като гид в навигирането между тях. Нека не забравяме и, че официалното подзаглавие на „Доктор Стрейндж 2“ е „Мултивселената на лудостта“.

Прескачането от една вселена в друга в „Spider-Man 3” ще бъде основна причина да видим героите на Електро и Док Ок, както и задава възможността текущата версия на Спайди, която в момента се играе от Том Холанд, да се срещне с тези, изиграни от Тоби Магуайър и Андрю Гарфийлд – нещо, което вече се потвърждава от Collider. Това би бил интересен начин да се осъществят плановете на студиата да изправят Паяка срещу Злокобната шесторка. Естествено, в офисите на Sony и Marvel цари гробна тишина и едва ли ще получим потвърждение, докато не видим поне трейлър на филма.

spiday-20201209

Интересно е, че през 2014 година, когато Дрю Годард трябваше да режисира филм за Злокобната шестрока, Молина бе попитан от журналист дали би се завърнал отново в ролята на Док Ок, на което той отговори по следния начин:

Тази роля бе най-забавният период от живота ми свързан с огромни високобюджетни филми, където прекарах шест месеца, висейки на въжета. Беше първият филм от жанра, в който участвах и си прекарах чудесно. Бих участвал отново без да се замисля.

Ако преди година ни бяхте питали дали има шанс да видим всички тези имена в някой от новите филми на Marvel, сигурно щяхме да се задавим от смях. Но времената се променят по-бързо отколкото Спайди плете паяжини и потенциалът да видим отново Молина в ролята на маниакалния учен може само да ни радва и да засили интересът ни към проекта до краен предел. Вече виждаме в съзнанието ни как версията на Том Холанд се появява от времеви портал по време на култовият бой върху влака между Док Ок и Спайди на Тоби Магуайър и се включва в екшъна. Нямаме търпение да видим първи кадри от филма и със сигурност ще ви държим в течение на бъдещи новини свързани с него.

Премиерата на „Spider-Man 3” засега е насрочена за 5 ноември, 2021 година, но имайки предвид в какви времена живеем, няма да паднем от столовете от изненада, ако заглавието се измести за 2022 година. Успоредно с това Бенедикт Къмбърбач започва снимките по „Доктор Стрейндж и Мултивселената на лудостта“ съвсем скоро.

spiday-oc-20201209

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ще e интересно да видим как ще се завърти историята около всички тези вселени 🙂 (и дано не са просто камеота за рекламна цел другите актьори)

    1. И на мен ще ми е интересно да видя ко ще се случи

  2. Едно време к’ви филми имаше!
    Мама им деееба!Кой кого бий,како става?!?
    Не мога да ги разбера!
    Бият-стрелят,оня скача,влиза,отварят са едни дупки-пуска лазери-светка и оня уааа!
    Како е туй нещу? Един,втори,трети ама от друго такова-паралелно не баш
    Ковид няма!
    Едно време ко беше-идва терминатор,бой тупаник и край.Спаси положението.Поука,кеф,напрау класика.
    Сега влиза едно,после жена,после черен,после напрау на нетфликс!
    И 90те изкарах.И вишу изкарах.И ковид изкарах тоя месец!
    За лев и 50 съм гледал „Блейд“ в кино „Галактика“ преди 20 години.
    Респект и уважение!

    1. Почитания за този неподправен коментар, изцяло съгласен съм. За жалост обаче настоящето е друго…