Трудно е да се преувеличи колко амбициозен проект е поредицата на Стив Маккуин Small Axe”. И преди сме обсъждали, че въпреки че на много места го класифицират като мини-сериал, това всъщност е поредица от пет пълнометражни филма, обединени около обща идея и разказващи сравнително свързани истории на лондонското общество на имигранти от Карибите между 1960 – 1980 г. Припомняме, че това са именно филмите, които дебютираха заедно в официалната селекция на непровелия се фестивал в Кан. Първият от петте, „Mangrove” вече дебютира в стрийминг платформата Amazon Prime, този петък излиза „Lovers Rock”, а следващия поред е „Red, White and Blue”.

Red, White and Blue” е истинската история на Лирой Логан, млад криминолог, който търси по-високо призвание от самотната си лабораторна работа. Когато Логан вижда баща си нападнат от двама полицаи, той решава да се бори с предразсъдъците и расизма отвътре в системата и става полицай в лондонската полиция. Амбицията му идва още от детството и наивната му надежда, че расистките настроения могат да бъдат променени в самата институция. Преди да може „да служи и да предпазва“, той има да се справи с различни препятствия – от неодобрението на семейството си до неприкрития расизъм, който среща в полицейското управление, въпреки че е служител за пример.

Вижте трейлърът сега:

Без съмнение „Red, White and Blue”, заедно с „Mangrove”, са двата филма от колекцията, които ще привлекат най-голямо внимание и смятаме, че това е напълно оправдано. Не просто обсъждат темата за полицейското насилие и предразсъдъци, които са невероятно наболели в последната година, но и двата са с най-разпознаваемите лица в главните роли. Джон Бойега вече обира овациите на критиката за тази си роля и си признаваме, че сме много любопитни да го видим. Въпреки че имаше потенциал за интересна арка в „Междузвездни войни“, със сигурност той там не получи достатъчно възможност да разгърне актьорските си възможности. Все пак смятаме, че видяхме достатъчно проблясъци в ролята му на разбунтувалия се щурмовак Фин, че да сме оправдани в надеждата си, че има още много какво да видим от младия британец. Каква по-добра възможност от главна роля във филм на един от най-добрите английски режисьори, работещи в момента?

red-white-and-blue-poster-20201126

Red, White and Blue” е режисиран от Стив Маккуин. Сценарият е написан от Маккуин и Кърша Нюланд. В главните роли са Джон Бойега, Стив Тюсан, Тайрон Хънтли, Нейтън Видал и Джейдън Ошение.

Филмът ще излезе на 4 декември в Amazon Prime.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *