Обзалагаме се, че за известно време ще стават все по-актуални разни страховити сценарии – не само на теми като „всеобща заплаха“ за човечеството, но и сюжети за конфликт между тайните на природата и хора, които избират да живеят извън високотехнологичната градска среда. Удобно е да се конструират трилъри, ако част от героите живеят в хижа, вдън гори-тилилейски – винаги може да се измисли някое местно предание за мрачни духове и/или тайнствени гигантски зверове, които са способни на жестокости.

В случая с „Hunter Hunter“ на сценариста и режисьор Шон Линдън подходът е различен – съществува заплахата от неизвестното, което е навън в дивата среда, както и директния кошмар от злато, което обикаля около собствения ти дом.

Напоследък, като се появи Ник Стал очакваме (сякаш по „дифолт“) той да е в ролята на главния злодей. От това, което виждаме в трейлъра, и тук не можем да направим друг извод. Най-безумно би било авторите на филма да са „преразказали“ голяма част от сюжета и да не скрият дори един мъничък обрат в действието, с което да направят „Hunter Hunter“ по-очакван и/или атрактивен. За момента изглежда като средняшки трилър с хорър-елементи, директно за „домашна“ консумация, каквито има във всяка продуцентска компания. Освен споменатия Стал, в ролите на майката и дъщерята са Камил Съливан и Съмър Хоуъл, а в ролята на липсващия татко е Девън Сава.

Ето какво гласи синопсисът:

Едно семейство живее в дивата гора, като изкарва прехраната си като трапери – ловци и търговци на кожи. Бащата, майката и тяхната дъщеря се опасяват, че вълк-единак се възползва от техните капани и отмъква плячката им. Решен да хване хищника в действие, бащата потегля по следите на вълка и оставя семейството си. Отсъствието му е подозрително дълго, жена му и дъщерята са силно обезпокоени и се опитват да оцелеят без него. Странен шум в гората привлича вниманието им, но вместо дългоочаквания глава на семейството, двете откриват сериозно ранен мъж. Не могат да го оставят на произвола на съдбата, но бащата все така го няма, а параноята на майката и дъщерята се увеличава с всеки изминал момент. Може да се окаже, че тайнственият горски хищник е много по-близо до дома им, отколкото са очаквали…

hunter_hunter_xlg

Режисьорът Шон Линдън („In Plain Sight“) е готов със своята страховита история и IFC смятат да пуснат „Hunter Hunter“ на кино, във VoD платформи и в други дигитални канали от 18 декември 2020. Доста амбициозно решение – особено като имаме предвид всеобщата резервираност към традиционния кинопоказ и covid-19-ограниченията, превърнали се от девет месеца в „нова нормалност“…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *