Минаха години, откакто за последно чухме нещо по-интересно, свързано с творческите ангажименти на Лий Даниелс, който след „The Butler“ прехвърли усилията си в телевизионна среда. Появата на режисьорския му дебют „Shadowboxer“ през 2005 с Хелън Мирън и Куба Гудинг-младши не предизвика вълнения, но „Precious“ от 2009 беше изключителен хит и Оскаров фаворит. Част от екипа ни много харесва и „The Paperboy“ (2012), в който Матю Маконъхи е великолепен – и неслучайно в следващите три години се появяват „Dallas Buyers Club“, „The Wolf of Wall Street“ и първи сезон на „True Detective“.

Но темата на новината е новият проект на Даниелс – „The United States vs. Billie Holiday“. Очакванията са филмът да се появи в началото на 2021 година и Vanity Fair предлагат първи официален поглед към драматичната история, пресъздаваща живота и творческия път на легендарната Били Холидей. В ролята на иконичната певица влиза носителката на „Грами“‘ Андра Дей, която прави дебют в „голямото“ кино.

The-United-States-vs-Billie-Holliday-2-1536x1023 (1) The-United-States-vs-Billie-Holliday-3-1536x1023 The-United-States-vs-Billie-Holliday-4-1536x1023 The-United-States-vs-Billie-Holliday-5-1536x1024 The-United-States-vs-Billie-Holliday-6-1536x1029 The-United-States-vs-Billie-Holliday-7-1536x864 The-United-States-vs-Billie-Holliday-8-1536x864 The-United-States-vs-Billie-Holliday-9-1536x864

Видяното ни радва – с внимателния подход към детайлите, със специфичната визия и обещанието за връщане назад във времето. Историята ще проследи разследването, което ФБР „назначават“ с цел проследяване на обвинение за използване на наркотици, а причината за „прицелването“ в живота на Холидей вероятно са политическите послания в песните ѝ и нейния стремеж към гласност на проблемите, свързани с интеграцията на афроамериканците в обществото.

По сценария на „The United States vs. Billie Holiday“ работи Сюзан-Лори Паркс, а в актьорския екип са още Треванти Роудс, Да’Уайн Джой Рудолф, Гарет Хедлънд и др. Първоначалните планове са били филмът да се появи на 12 февруари 2021, ала в динамично променящата се пандемична среда всяко решение се оказва предпоследно и премиерите на филми на голям екран са все по-рядко срещано явление.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Баси якото, расизъм, музика, чернокожи борци за свобода. Баси якото, че и оригинално. Баси якото! 😉