Трейлър на хорър хита „His House“ на Реми Уийкс  

от на 2020-11-09
 

His House

Има голяма вероятност вече да сте се запознали с филма, който искаме да ви представим в тази новина, тъй като от известно време е наличен в Netflix, но е напълно възможно да сте го пропуснали (количеството нови продукции в платформата е огромно), а съдейки по отзивите, става дума за един от най-добрите хоръри за годината (рейтингът му в „доматите“ е 100%) и определено си заслужава да му обърнем внимание, макар и с известно закъснение.

Става дума за „His House“, който беше представен на тазгодишното издание на Сънданс (преди светът да се сгромоляса), където беше приет изключително радушно, както от критиката, така и от фестивалната публика, и в резултат беше закупен за разпространение от Netflix. Филмът бележи пълнометражния дебют на режисьора и сценарист Реми Уийкс и разказва за млада двойка бежанци от Южен Судан, които се борят да се адаптират към новия им живот в малко английско градче, под чиято привидно спокойна повърхност дебне неописуемо зло.

Вижте трейлъра.

Да, става дума за чернокожи емигранти и очаквано филмът е силно социално ангажиран, което ще накара доста хора да въртят очи в досада, но изглежда, че „His House“ не използва наболели теми самоцелно и изцяло с политически цели, а ги впряга в полза на историята и предлага интересна и свежа интерпретация на станалите леко досадни напоследък „haunted house“ филми. Ето какво споделя Реми Уийкс:

За разлика от много традиционни истории с обитавани от духове къщи, където протагонистите биха могли да избягат, нашите двама – търсещи убежище – главни герои нямата привилегията просто да си тръгнат. Те са хванати в капан и принудени да оцелеят в жилището си. Такъв често е случаят във Великобритания, където търсещите убежище следват драконовски правила, когато получават квартира. Същото се отнася и при травмите – трябва да намериш начин да превъзмогнеш скръбта и да намериш начин да оздравееш отвътре.

Със сигурност „His House“ ще предизвика противоречиви реакции, особено сред тези с по-десни убеждения, изповядващи консервативни политики за имиграцията, но от кино гледна точка видяното в трейлъра изглежда на висота (поне според нас), което в комбинация с казаното от режисьора и изключително положителните отзиви за филма ни е достатъчно, за да му дадем шанс. Ако вие вече сте го гледали, ще се радваме на мнение.

В допълнение вижте анализ на една от сцените във филма, както и няколко плаката.

his_house_xlg Elswff9WkAcVBRd his_house_ver2_xlg

Режисьор и сценарист на „His House“ е Реми Уийкс, а в ролите са Шопи Дирису („Ловецът: Ледената война“), Унми Мусаку („Страната на Лъвкрафт“), Мат Смит, Малайка Уаколи-Абигаба, Хавиер Ботет, Вивиан Соун и др.

Филмът вече е достъпен в платформата на Netflix.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте