Казват, че вдъхновение може да се черпи отвсякъде. Въпреки очевидния негативен ефект, който световната пандемия има върху човечеството, беше само въпрос на време Холивуд да се възползва от ситуацията и да се захване със създаването на продукции, вдъхновени от глобалната трагедия. Учудващо, но не такъв е случаят с предстоящата драма „Little Fish”. Филмът, разказващ за изпитанията на любовта пред лицето на опасен вирус, всъщност е бил написан и заснет месеци преди пандемията, но не може да се отрече, че е уцелил доста точен момент за премиерата си.

Little Fish” ни запознава с двойка в разгара на пандемия, в която вирусът атакува централната нервна система и причинява пълна загуба на паметта. В ролите на двамата влюбени влизат нашумелите в последните години Оливия Кук („Играч първи, приготви се“, „Панаир на суетата“, „Thoroughbreds“, „Sound of Metal”) и Джак О‘Конъл („Несломен“, „‘71”). Техният живот обаче напълно се преобръща, след като единият се заразява. Така двамата вече не трябва да се борят единствено за оцеляването си, но и за поддържането на емоционалната сила на връзката си.

На режисьорския стол сяда Чад Хартиган, познат на публиката с комедийната драма „Морис от Америка“ и със сериала на HBO „Стая 104“. Сценарист на продукцията пък е Матсън Томлин, който наскоро доби популярност с филма на Netflix „Project Power” и е автор на сценария на предстоящия филм за Батман „The Batman“. Вижте официалния трейлър на „Little Fish“:

Истината е, че бяхме доста скептично настроени. Очакванията ни обаче, че това ще е поредната клиширана любовна история без никакви признаци за емоционална дълбочина, бяха опровергани дори само с краткия трейлър. Оливия Кук и Джак О‘Конъл изглежда имат силна екранна химия и не се съмняваме, че (отново) се справят отлично с ролите си. От своя страна, историята на „Little Fish” не е толкова банална и на пръв поглед е едновременно деликатна и въздействаща, както ако си представим, че „Блясъкът на чистия ум“ се развиваше на фона на „Заразяване“. Въпреки че с актуалната ситуация това може би не е най-добрият избор за филм за петък вечер, все пак в „Little Fish” има нещо интригуващо, което го прави достоен за очакване. Надеждите ни са крайният резултат да се доближава до чудесния „Perfect Sense”.

В допълнение вижте официалния синопсис на филма, а след него ще откриете две допълнителни снимки и тийзър постер.

IFC с гордост представя научно-фантастичната продукция на Чад Хартиган „Little Fish“. Най-новият филм от този уважаван режисьор описва твърде познатия феномен на глобална пандемия, която поглъщаща света. Филмът пита публиката си „Когато вашето бедствие е бедствие за всички, как скърбите?“ Докато болестта, която бавно води до загуба на всички спомени, се разраства, зрителят следва очарователна млада семейна двойка, изиграна майсторски от Оливия Кук и Джак О’Конъл. Те се борят да поддържат връзката си, преди болестта да изтрие целия спомен за любовта им.

little-fish-3-20201029 little-fish-2-20201029 little-fish-poster-20201029

Режисьор на „Little Fish” е Чад Хартиган („Морис от Америка“, „Стая 104“), по сценарий на Матсън Томлин („Solomon Grundy“, „Project Power”, „The Batman“). В актьорския състав са Оливия Кук и Джак О‘Конъл, както и  Соко и Раул Кастильо.

Официалната премиера на филма е на 5 февруари 2021 г. както в киносалоните, така и по някои стрийминг платформи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *