Сестрите Молиню ще напишат сценария за „Deadpool 3“ на Disney

от на 2020-11-24
 

От време на време се сещаме за онзи смахнат „герой“ с червеното трико и мръсната уста, само за да си кажем, че е минал сериозен период от време, в който не сме чували нищо за продължение. Не поставяме под съмнение факта, че такова ще има – в кесията на Disney и Marvel подрънкват достатъчно жълтици, които трябва да бъдат умножени (отново). Пък и Райън Рейнолдс си обича Дедпул, за да надене маската отново.

Очевидно е имало необходимост от известен период на „напасване“ на интересите, след като ненаситните Disney купиха Fox и според Deadline всички отговорни страни са се съгласили, че трябва да връчат сценария на „Deadpool 3“ на две дами – Уенди Молиню и Лизи Молиню-Лоеглин. Сестрите са номинирани почти ежегодно за наградата „Еми“ от 2013 година, като изпълнителни продуценти и сценаристи на анимацията „Bob’s Burgers“ на Fox и печелят тази награда през 2017. В момента работят по друга рисувана комедийна поредица „The Great North“ (за самотен татко и шантавото му семейство в Аляска) и общо взето това присъства във филмографията им. След бъдещите им проекти е сценария на „женска“ версия на „Внедрени в час“ – своеобразен спиноф, който вероятно ще носи заглавието „Jump Street: Now For Her Pleasure“.

Длъжни сме да кажем, че изпитваме притеснение от подобно развитие на обстоятелствата. Не само защото първата и втората част на „Дедпул“ бяха написани от Рет Рийз и Пол Уърник (отговорни и за „Zombieland“) – и знаем колко добре им се получи „спойката“ с Рейнолдс и останалите членове от екипа. Опасяваме се, че колкото и Disney да си харесват това „феминистко“ решение, колкото и сполучлив да се получи според тях сценарият, публиката ще го приеме с резерви и финалният финансов резултат няма да отговаря на очакванията на компанията. А може и да грешим. Но като почитатели на героя на Рейнолдс ни е разрешено да кажем – „We’ve got a bad feeling about this“…

Макар да няма яснота кой ще режисира, „вратата е винаги отворена“ за Дейвид Лийч („Джон Уик”, „Атомна блондинка”). Неговият график е препълнен с проекти и е много вероятно третият филм да го поеме различен режисьор. И още един от важните въпроси е дали в новата си „къща“ „Дедпул“ ще запази прочутия си и така харесван от публиката „R-rating“? Засега слуховете са, че да, но сме в очакване на новини.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2020-11-24 at 14:25

  Втората част на Дедпул беше меко казано тъпа, трета част, жени и кретенски хумор – трудно!

  Отговор

 • X-Force
  2020-11-24 at 17:03

  Никаква логика да сменят сценаристите при положение, че 50% от успеха на франчайза лежи на техните рамене. Останалите 50% са за Рейнолдс и режисьорите. Може да се окаже фатална грешка, а може и да задържат нивото. Ще видим. Иначе без R рейтинг не стъпвам в киното.

  Отговор

 • heinrich
  2020-11-24 at 17:20

  …за самотен татко и шантавото му семейство в Аляска….

  Само аз ли съзиран Алогичност в това изречение…?

  П.С. Знам, че сте го преписали не сте го измислили вие. Явно на братята хамериканци толкова вече им стига акъла.

  Моля професорите в сайта да не излизат с теорията, че е самотен щото нямал жена… само за ебане мислите….

  Отговор

Коментирайте