Джейк Джиленхол и Майкъл Бей работят по римейк на датския трилър „Ambulance“

от на 2020-11-16
 

Съвсем скоро споменавахме в новините Майкъл Бей като движещата сила зад един нов, пандемично-актуален трилър. В момента се говори за нов проект на неуморния продуцент, с участието на Джейк Джиленхол – медиите отвъд Океана „докладват“, че вероятно това ще бъде римейк на датския трилър от 2005 година „Ambulance“. Осигурена е основата – по нея работи телевизионният сценарист Крис Федак, като е много вероятно самият Бей да се захване с режисурата. Все още е проблематично разпространението на бъдещия филм, като коментаторите твърдят, че би било логично Universal или Sony да се заемат с този проект.

Какво се знае със сигурност? „Ambulance“ ще бъде „изпълнен в стила на страхотните екшън-трилъри от 90-те години на ХХ век като „Скорост“ и „Лоши момчета“ – ами надали някой е очаквал нещо различно от Бей, преосигуровката си е важен елемент за (евентуален) успех. Оригиналният датски филм е режисиран от Лауриц Мюнх-Петерсон, изпълненото с напрежение действие се развива в едно единствено място и проследява четири персонажа в реално време – двама братя, обир, отвлечена линейка, заложници и развой на драматичните отношения плюс опит за оцеляване в невъзможна ситуация.

Колкото и да сме скептични и слабо развълнувани от обещание за поредна среща с упоритостта на Майкъл Бей, който трябва да започне снимки в края на януари в Лос Анджелис, участието на Джейк Джиленхол автоматично превръща този проект в любопитна авантюра. Ще ни бъде доста интересно как биха се съчетали неговото актьорско майсторство с авантюристичните пориви на дългогодишния създател на екшъни „на конвейр“. Между другото, любопитен момент е и това, че „Ambulance“ се явява втори римейк на камерен трилър, към който Джиленхол има интерес, след „The Guilty“. Явно, също като нас, той е фен на подобни филми.

Продуценти на новия „Ambulance“ са Иън Брайс („6 Underground“, поредицата „Transformers“) и новооснованата компания Project X, които разработват „Писък 5“ заедно със Spyglass и ще действат по адаптацията на „Дългата разходка“ на Стивън Кинг за New Line. Ще следим информацията за „Ambulance“ отблизо.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте