Едва ли има човек, на който не му е известно, че от време на време на умните глави във филмовата и телевизионна индустрия им хрумва идеята (отново) да съживят на екран създадения от Робърт Е. Хауърд легендарен образ на Конан, обезсмъртен от Арнолд Шварценегер в класиката на Джон Милиус от 1982 г. „Конан Варварина“ (и по-слабото продължение „Конан Разрушителя“).

Резултатът от подобни идеи са трагедии като едноименния „Конан Варварина“ от 2011 г. с участието на иначе приличния Джейсън Момоа. По-често обаче, за добро или за зло, замислените проекти така и не се осъществяват. Сега за пореден път получаваме информация за подготвянето на нов Конан-проект, само дето този път зад него застават Netflix, а както знаем, когато те се захванат с филм или сериал, почти сто процента сигурно е, че той ще бъде осъществен.

Накратко: Deadline съобщават, че Netflix са сключили сделка с Conan Properties International за правото да екранизират (като сериал или филм) цялата, създадена от Робърт Е. Хауърд и включващата над 50 романа, литературна история на Конан, като първият проект от тази сделка ще бъде игрален сериал „Конан Варварина“ („Conan the Barbarian“). Той ще разкаже познатата история за осиротялото момче, отгледано като роб, чиито път за търсене на отплата за убитите му родители го превръща в свиреп воин, а впоследствие и могъщ владетел.

На този етап няма допълнителни подробности за подготвяния сериал, освен че Netflix и Pathfinder Media, в лицето на изпълнителните продуценти Фредерик Малмбърг и Марк Уийли, са в търсене на сценарист-шоурънър, който да изгради основите на притежаващия огромен потенциал фентъзи франчайз.

Между другото, сделката с Conan Properties International е част от по-голямата стратегия на Netflix за привличане на глобално разпознаваеми „интелектуални собствености“, чрез които да изградят вселена от филми и сериали. Тук влизат романите на Роалд Дал, поредицата „Хрониките на Нарния“ и комиксите на компанията Millarworld. С две думи Netflix изглежда се съревновават с Disney за световно господство.

За финал, фенове сме на Конан и с интерес ще проследим развитието на сериал „Конан Варварина“ („Conan the Barbarian“) и всичко, което Netflix ни предложат от тази вселена. Стрийминг компанията е доказала, че работи сериозно и с високи стандарти, така че имаме надежда за качествен краен продукт, най-малкото от калибъра на „Вещерът“. А ако в проекта вземе да се намери някоя роля за Арнолд Шварценегер, ще бъде повече от прекрасно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Не бих се учудил ако Арни участва като някой вещер или нещо подобно – по-скоро cameo отколко поддържаща роля. Нетфликс няма да пропуснат възможността да добавят голямо име към продукцията, за да имат повече гледания.