Продължаваме да сме в прекрасно европейско настроение!

Наскоро ви разказахме защо „Ние сме каквито сме на италианеца Лука Гуаданино ни хареса толкова много, а преди това аплодирахме чудесния британски трилър „Третият ден с Джуд Лоу. Сега пък ще се преместим в Испания и отново ще сваляме шапка на кинодейците от Стария континент, решили да предложат качествено кино в телевизионен формат. Може да сме споделяли вече, а може и да не сме, но все пак ще подчертаем: обичаме сюжети, които подхождат към тежкия си драматизъм с баланс между патоса и разума, които успяват да държат под контрол сериозни, но подхлъзващи теми, като темата за травмата от миналото, особено ако тази травма е пипнато и въздействащо съчетание от емоционално разтърсващи компоненти: семейната трагедия, националистичната идеология, родовата обремененост и поруганата съвест. В прекрасния сериал „Patria“ откриваме всичко това, поради което и отделихме специално място за него в нашия видео подкаст Inglourious Kunts.

Подобно на редица други тазгодишни продукции, „Родина“ също стана жертва на омразния на всички COVID-19 – премиерата му беше предвидена за пролетта и поради усложненията, настъпили вследствие на глобалната пандемия, тя беше отложена за началото на есента. Любопитна подробност е, че всичките осем епизода дебютираха пред широка публика още на 18 септември в рамките на престижния Международен филмов фестивал в Сан Себастиан, където бяха радушно посрещнати както от критиката, така и от публиката. Beчe и ние имаме възможност да се убедим в качествата на „Родина“ – една мрачна история за две семейства, разделени от терористичен акт, която се разгръща в цели три десетилетия и която е адаптирана по акламирания роман на Фернандо Арамбуру. В дискусията ни водещият Мартин „Циничния Елф“ Ангелов не успява да подхлъзне гостите Димитър Дринов и Владислав Апостолов да тръгнат в политическа посока, но умело изкопчва от тях масивни доводи, които несъмнено ще ви убедят да хвърлите око на това наистина качествено заглавие.

Родина“ е проект на Alea Media специално за HBO Europe, създаден в сътрудничество с HBO Latin America, и е наличен за стриймване в HBO GO, а ние сме все тъй налични за стриймване в YouTube.

Видеото е част от лимитирани коментарни епизоди на Inglourious Kunts за HBO заглавия в платформите на Operation Kino и BoulevardBulgaria:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Баце….
    Чилбо…
    Батка…
    В тази бръснарница в линка по-долу, пардон медия, или канал (не съм сигурен какво е) си се изтъпанил, за да отговориш на въпроса: ‚В какви посоки вървят световното кино и световната политика?‘

    https://www.youtube.com/watch?v=MRqj6pVfETo

    От март миналата година (18 месеца) си ударил 154 views….Човек не знае – да се смее ли , да плаче ли …Баце ни обяснява за разни ‘световни’ работи …

    В 2 коментара на Filmanalyse за Тенет, едно от които постнах под ревюто за Тенет (за първи път ева, и по изключение и само защото наистина става дума за доста неочаквана гледна точка за един филм, който обърква повечето от нас), за 4 седмици Wolfgang еди-кой си е събрал 140,000 views.

    Простата сметка показва, че при тази степен на ускорение и резонанс, мислите ти за ‚световното кино и световната политика‘ ще бъде потърсено от същия брой хора след около …много стотици години, можеш да ги сметнеш сам.

    Нека вземем друго – много по-успешно видео – това за ‚невъзможните днес филми‘, 1,900 views за 2 месеца. То пък, за да стигне до същия брой зрители, които Волфганг еди-кой си е събрал за месец ще му трябват …повече от 13 години.

    …Изкривената ти политическа гледна точка по всички въпроси (примерите са наистина много, ето само един: на еди-кой си му ‚дали‘ Оскар заради странното му име) е твърдо в категорията дълбоко циментиран провинциален игнорамус…

    Колко любители на киното (според теб) ще потърсят мнението ти за филма за който си понечил да ни кажеш нещо тук ?…
    Make a wild guess ! Let’s make a bet ….

  2. Добре е да се знае, че Родината не е просто обикновена драма за терористи, а качествена драма за терористи 🙂
    Шегата настрана, звучи интересно и бих го гледал.

  3. Колко назадничави любители на музиката ще потърсят да чуят тези нафталинови момченца, мислещи се за по-големи от Бога:
    https://www.youtube.com/watch?v=NCtzkaL2t_Y (с едно от най-гледаните им видеа)

    И колко модерни, прогресивни интелигентни млади хора са гледали този богоугоден джентълмен:
    https://www.youtube.com/watch?v=kJQP7kiw5Fk

    Слава на Исуса Христа, нашия Спасител, че светът ни е населен с интелигенти като теб. Аз съм готов to take one goddamn wild guess, че след време никой няма да ти чете пръдните. Аз ще съм първият!