Споменавали сме, че „Бони и Клайд” на Артър Пен е един от най-любимите ни филми на всички времена, който също така запали любовта ни към истории за дръзки престъпници, развиващи се през първата половина на ХХ в. Точно в тази категория попада предстоящият „Dreamland“ с Марго Роби, чието действие ни отвежда по времето на голямата депресия, а сюжетът леко напомня този на „Бони и Клайд“, но с обратен знак.

Филмът разказва за банковата обирджийка и беглец Алисън Уелс (Роби), за чиято глава е обявена награда, след като няколко човека загиват при престрелка в опит да бъде задържана от властите. Тя е открита от Юджийн Евънс (Фин Кол) – младо момче от Тексас, който, в парите от наградата за залавянето ѝ, вижда единствената си възможност да избяга от града и да открие биологичния си баща. Вместо да я предаде обаче, Юджийн се влюбва в Уелс и двамата започват трагична любовна връзка, докато силите на закона постепенно ги приклещват.

Dreamland“ е дело на режисьора Майлс Джорис-Пейрафит, който през 2016 в Сънданс беше отличен със специалната награда на журито за дебюта си „As You Are“ и сценариста Николас Зуарт („Riverdale“). Вижте първия трейлър.

Dreamland“ беше показан в Трайбека, където получи предимно положителни отзиви, като един от най-често цитираните плюсове на филма е визията му. И наистина, съдейки по трейлъра, по тази линия нещата изглеждат великолепно. Въпросът е, че що се касае всичко останало, поне на нас нещо ни липсва, особено по отношение на историята и героите. Не искаме да съдим само по една реклама, но силно се съмняваме „Dreamland“ да ни изненада с нещо оригинално в тази посока и не очакваме да бъде добър.

Всичко това обаче не означава, че няма да гледаме филма. Както казахме в началото, фенове сме на такъв тип истории и не бихме отказали да видим Марго Роби в подобна роля особено при положение, че изглежда толкова добре.

Още веднъж, режисьор на „Dreamland“ е Майлс Джорис-Пейрафит („As You Are“) по сценарий на Николас Зуарт („Riverdale“). В ролите освен Марго Роби и Фин Кол ще видим Гарет Хедлънд, Травис Фимел, Кери Кондън, Дарби Камп, Лола Кърк и др.

Филмът тръгва в кината на 13 ноември, а от 17 ноември ще е на VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *