Ако в заглавието сте видели ТВ спот и сте си помислили, че явно сте изпуснали трейлъра, защото нямате спомен за такъв, а знаете, че обикновено това е редът на рекламите, бързаме да ви успокоим – не сте! Това е първият официален поглед към очаквания уестърн „News of the World“, който след „Капитан Филипс“ събира отново звездата Том Ханкс и режисьора Пол Грийнграс.

News of the World“ е по сценарий Люк Дейвис („Lion“), който адаптира едноименния роман на Полет Джайлс. Действието се развива в Дивия запад през 1870 г., а в центъра на историята е капитан Джеферсън Кайл Кид (Ханкс) – ветеран от три войни и вдовец, който обикаля Тексас като разказвач на истории, споделящ с местните жители новините от всички краища на света. Един ден пътят му се пресича с този на десетгодишната Джоана, чиито родители са убити от индианците кайова шест години по-рано, а тя самата е отвлечена и отгледан като една от тях. Спасена от американската армия, сега подивялото момичето трябва да бъде върнато (пряко волята ѝ) на законните ѝ леля и чичо и Кид приема задачата да я придружи до Сан Антонио. Докато пътуват стотици километри през суровата пустош, изправени пред тежки предизвикателства от човешки и природен характер, двамата самотници се сближават и започват да се доверяват един на друг. В тези опасни земи връзката им ще се окаже въпрос на живот и смърт.

Вижте удължения телевизионен спот, който дава добра представа какво можем да очакваме от филма.

Две неща. Първо, очевидно „News of the World“ е класически уестърн в най-добрите традиции на жанра – ние харесваме подобни истории и с удоволствие ще се спуснем и в това пътешествие. Второ, изненадани сме, че не откриваме много от познатия стил на Пол Грийнграс, включващ френетичен монтаж, движение на камерата при близки планове и чести зумове. Има го снимането от ръка, но без останалите елементи, разликата с предните му филми е от земята до небето. Това допълнително провокира интереса ни и нямаме търпение да видим завършения филм. Разбира се, фактор е и Том Ханкс, който, както винаги, изглежда чудесно – ако не се лъжем, това е първата му истинска уестърн роля и дори само заради това си заслужава човек да се занесе до киното. Ние сме скептични (поне засега) за кино показа, но спотът обещава, че „News of the World“ ще стигне до големия екран тази Коледа.

В добавка ви предлагаме и няколко официални снимки, които бяха представени от Vanity Fair часове преди да дебютира спота. На сайта на списанието може да откриете и допълнителни подробности за филма.

news-of-the-1-20201007 news-of-the-2-20201007 news-of-the-4-20201007 news-of-the-3-20201007

Режисьор на „News of the World“ е Пол Грийнграс („Ултиматумът на Борн“, „Полет 93“, „Капитан Филипс“), а сценарият е на Люк Дейвис („Lion“), по едноименния роман на Полет Джайлс. В ролите са Том Ханкс, Хелена Зенгел, Майкъл Ковино, Томас Франсис Мърфи, Меър Уинингам, Елизабет Марвел, Нийл Сандиландс и др.

Премиерата е предвидена за 25 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *