Обичаме Гай Ричи и по принцип се радваме, когато той има нов проект на хоризонта. Намираме стила му за страшно приятен и забавен и в последно време, когато той започва отново да се завръща към типа кино, с които стартира кариерата му (след като много дълго време се занимаваше с високобюджетни студийни адаптация), артистичният му път отново пое в интересна за нас посока. Доста ни е странно обаче защо се е съгласил да пише и режисира сериал, вдъхновен от и базиран на последния му филм „Джентълмените“.

Въпреки вариращите мнения за качеството на „Джентълмените“, общо взето повечето хора се съгласиха, че това е типът Гай Ричи филм, които искаме да гледаме – оригиналните му проекти, които са си в неговия стил, а не са продиктувани от някое голямо студио. Именно заради това (въпреки че не всички от нас харесаха филма), в крайна сметка се радваме, че го направи и че го гледахме. Но защо сега е решил да се връща назад, за да създава сериал по същия филм, нещо не ни е ясно.

Заобичахме Ричи в началото на кариерата му, когато той направи серия от филми, които сякаш са от една и съща вселена, но без да са продължения един на друг. Основното, което харесахме на „Джентълмените“ е, че той до голяма степен се придържаше към същата формула – набор от интересни и нестандартни герои, които имат някакви собствени криминални занимания и които по стечение на обстоятелствата се преплитат в една история. Не сме сигурни обаче, че тази формула ще се пренесе успешно към телевизията, било то и в мини-сериал. Повечето герои и случки на Ричи са забавни именно защото не знаем много за тях – появяват се на екран, всеки със странността си, и печелят симпатиите ни с малко думи, жестове и облекло. Ако обаче се впусне един по един да ги анализира, не сме сигурни, че няма да се изгуби точно тази магия на неговите шантави персонажи.

За тези, които са пропуснали „Джентълмените“, припомняме, че там ставаше въпрос за марихуаненият лондонски бос Мики, който иска да продаде успешния си бизнес с наркотици. Когато новината за това се разчува, всякакви хора (от конкурентни наркодилъри до опортюнистични фотографи с чувствителна информация) започват да се конкурират, за да поставят Мики във все по-трудни ситуации и така да се възползват от него. Каква част от това нещо би се включила в планираният сериал, или той просто ще се подвизава в същата вселена, но с други герои, все още не е обявено.

От Miramax TV, които разраотват този проект с Ричи, на този етап не обявяват нищо конкретно, свързано със сюжета и актьорския състав. Кастингът на филма „Джентълмените“ беше абсолютно първокласен и въпреки че едва ли ще бъде от такъв калибър за сериала, вероятно пак ще бъде важен. Освен това не е много ясно кога би започнала продукцията по този проект, имайки предвид, че Гай Ричи има обявени цели два предстоящи филма с Джейсън Стейтъм – „Wrath of Man” и „Five Eyes”.

Имаме прекалено много въпросителни за тази идея и със сигурност ще чакаме да видим как ще се развие, за да я коментираме повече.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *