Без съмнение един от филмите, които очакваме с най-голямо нетърпение тази година (пък и от преди това), е „Mank” на големия ни любимец Дейвид Финчър. Следим развитието на проекта отдавна, а напоследък Netflix започнаха сериозната реклама, продължавайки да следват стандартния си маркетинг модел – наскоро получихме първи официални кадри и тийзър, а сега, по-малко от два месеца до премиерата на филма, вече имаме и пълен трейлър.

Припомняме, че „Mank” ще разкаже историята на Хърман Манкевич, който държи да му казват Манк – тежко алкохолизиран и пристрастен към залагането и жените сценарист, който се опитва да се вземе в ръце през 30-те години в Холивуд за достатъчно време, че да напише сценарият на „Гражданинът Кейн“ на Орсън Уелс. Различните му пороци обтягат отношенията със съпругата му, а междувременно той решава да фокусира сценария си около ексцентричния си познат – милионера Уилиям Рандолф Хърст, въпреки че това може да му създаде неприятности.

Вижте трейлъра сега:

Блясъкът на Холивуд през 30-те години личи отвсякъде в безупречната черно-бяла визия, която Финчър ще ни представи, а актьорският му състав само допълва прекрасната картинка. Разбира се, че Гари Олдман ще бъде най-важното в „Mank”, но титулярният герой няма как да бъде достатъчно силен без помощта на подържащите образи. За щастие виждаме, че Аманда Сайфрид ще влезе безпроблемно в ролята на младата старлетка Марион, Том Бърк изглежда се справя с нелеката задача да влезе в обувките на легендарния Орсън Уелс, а Чарлс Данс очаквано използва всичкия си опит да бъде едновременно чаровен и заплашителен.

Трейлърът също така ни харесва, защото показва, че въпреки че е изцяло нова територия за Дейвид Финчър, „Mank” безсъмнено е негов филм – диалогът свисти по екрана, хуморът е сатиричен, а камерата улавя и най-дребният детайл, който режисьорът смята, че ще прибави още едно парче към пъзелчето на героите му.

Ако и вие като нас не можете да се нагледате на безумната красота на кадрите, имаме добри новини. По-надолу ще видите първия страхотно сбъркан и мрачно забавен постер, а след това предлагаме да се насочите към The White Wine Came Up With The Fish – сайт, в който са качени 210 задкулисни снимки, по една за всеки ден от 210-те дни на продукцията. Сайтът е кръстен (напълно в стила на Финчър) на един от най-известните цитати на Манк, изречен според слуховете, точно след като той е върнал вечерята си върху масата на Уилиям Рандолф Хърст, уверявайки го, че всичко си остава по етикетите на гурме храненето – бялото вино е комплектовано с рибата.

mank-poster-20201022

Mank” е режисиран от Дейвид Финчър по сценарий на покойния му баща Джак. В главните роли ще видим Гари Олдман, Аманда Сайфрид, Том Бърк, Лили Колинс, Чарлс Данс, Арлис Хауърд, Том Пелфри, Сам Траутън, Фердинанд Кингсли, Тъпенс Мидълтън, Джоузеф Крос, Джени Макшейн и др.

Филмът ще бъде достъпен в Netflix на 4 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *