Когато, в последния ден на август видяхме не особено вдъхновяващия първи тийзър на дълго подготвяната и изстрадана нова екранизация на емблематичния роман на Стивън Кинг – „Сблъсък“ („The Stand“), си обещахме, че няма да се настройваме скептично и ще се постараем да запазим оптимизма си, поне до появата на пълния трейлър. Е, той дебютира преди два дни на New York Comic-Con, но за съжаление, с нищо не успя да подобри положението и в резултат трябваше да се насилим все пак да му обърнем новинарско внимание.

За тези от вас, които не са запознати с романа на Кинг, отбелязваме, че „Сблъсък” ни отвежда в свят, поразен от смъртоносен вирус и въвлечен в първична борба между доброто и злото. Съдбата на човечеството лежи на крехките рамене на 108-годишната майка Абигейл (Упи Голдбърг) и на шепа оцелели. Техните най-лоши кошмари са олицетворени от мъж с поразяваща усмивка и неописуеми сили – Човека в черно Рандал Флаг (Александър Скарсгард).

Вижте пълния трейлър.

https://www.youtube.com/watch?v=N2tviyrdsxs

Добре де, не е трагедия – има няколко доста прилични кадъра и тук-там се създава усещане за мащабността на историята, каквато я познаваме в романа, но има и прекалено много неща, които изглеждат невдъхновено и „safe”. С две думи, ще гледаме адекватна генерика, което е най-лошият вариант, защото съвременният телевизионен и стрийминг ландшафт позволява да се правят доста смели неща и е жалко, че точно „Сблъсък“ ще бъде „кастриран“ (тук включваме и кастинга) в името на по-широка публика.

Най-много ни е яд на нас си обаче, защото въпреки всичко имаме намерение да хвърлим око на сериала – както казахме и миналия път, прекалено големи фенове сме на изходния материал (и на Кинг като цяло) и сме гледали такива помии по негови произведения, че това едва ли ще ни се опъне. Ще видим де, може да намерим сили да се „опълчим на злото“ и в крайна сметка да пасуваме.

В допълнение ви предлагаме интервю с главните действащи лица по повод представянето на горния трейлър на New York Comic-Con, както и нов постер, който изглежда прилично.

плакат

Освен Упи Голдбърг и Александър Скарсгард като майка Абигейл и Рандал Флаг, актьорският екип включва Джеймс Марсдън (Стю Редман), Грег Киниър (Глен Бейтман), Хенри Зага (Ник Андрос), Катрин Макнамара (Джули Лори), Амбър Хърд (Надин Крос), Одеса Йънг (Фран Голдсмит), Джован Адепо (Лари Ъндърууд), Оуен Тийг (Харолд Лодър), Брад Уилям Хинки (Том Кълън), Даниел Сунджата (Коб), Нат Улф (Лойд Хенрайд), Хедър Греъм (Рита Блекмор), Хамиш Линклейтър (д-р Елис), Никълъс Лий (Норис), Мерилин Менсън и др.

Режисьор на „Сблъсък“ („The Stand“) е Джош Буун („The Fault in Our Stars“, „Новите мутанти“), който е и сценарист наравно с Бен Кавел. В сценарния екип влиза и самият Стивън Кинг, който ще напише последния епизод и нов финал, който не присъства в романа. Бун и Кавел също така са и изпълнителни продуценти заедно с Рой Лий, Джими Милър и Ричард П. Рубинщайн. Продуценти са Нейт Лий, Джил Килингтън и Оуен Кинг.

Премиерата е 17 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Прилича на трагедия… Упи Голдбърг?!?! Бляхххх … каква е тази жена в групата за Лас Вегас?! И „негъра“ Лари… и визията на сериала… мъка.

  2. Има си хас Кинг да не напише нов финал 🙂 Тоя е баси трола, всичките му екранизации са с „what if…“ момент. Да види как ще стане по-иначе. Сигурно в някое чекмедже има страници с алтернативни сцени за всяка книга 🙂