След повече от половин година в очакване, предстоящият хорър-трилър Runна изгряващия режисьор Аниш Чаганти най-сетне се сдоби с нов трейлър. Дълго време съдбата на филма беше неясна поради обстоятелствата с пандемията, но през лятото платформата Hulu обяви, че са се сдобили с правата за дистрибуцията. На пръв поглед историята разглежда обтегнатите взаимоотношения между майка и дъщеря – сюжет, който далеч не е непознат за Hulu, чийто сериал „The Act” обра множество трофеи на наградите „Еми“ през 2019 и тазгодишните „Златни глобуси“

Въпреки съвпадението на имената, филмът „Run“ далеч не прилича на сладникавия сериал, продуциран от Фийби Уолър-Бридж, който гледахме по НВО в началото на годината. Режисьорът Аниш Чаганти натрупа популярност през 2018 с филма „Търсене” – много смел и иноваторски психологически трилър, развиващ се основно на монитори и телефонни екрани. Подобна потискаща и мистериозна атмосфера се долавя и в новия му, по-традиционен проект, разказващ за Клоуи (Кийра Алън) – младо, хронично болно момиче, което е прекарало целия си живот в постоянен надзор от свръх контролираща си майка (Сара Полсън). Същински зловещата нотка се появява именно когато Клоуи разбира, че майка й крие ужасяващи тайни и истината не е това, което изглежда.

https://www.youtube.com/watch?v=lf99oBP5mhQ

Самото име Сара Полсън е причина този филм да не бъде пропуснат. През последните години актрисата от „Зловеща семейна история“ почти винаги е символ на успешен проект. Нейното екранно присъствие във всяка една продукция (независимо от жанра) без съмнение е повече от въздействащо и „Run“ не изглежда, че ще бъде по-различен в това отношение. Остава само да се надяваме, че от филма ще ни побият също толкова тръпки, колкото и от трейлъра.

Ето го официалния синопсис, както и най-новия плакат:

Казват, че никога не можеш да избягаш от майчината любов … но за Клоуи това не е утеха – това е заплаха. Има нещо неестествено, дори зловещо във връзката между Клоуи и майка ѝ Даян. Тя е отгледала дъщеря си в пълна изолация, контролирайки всяко движение, което е предприела от раждането ѝ насам, и има тайни, които Клоуи едва започва да разбира. От създателите на „Търсене“, „Run“ е напрегнат трилър, който показва, че когато мама се приближи прекалено близо, трябва да бягаш.

run-poster-20201031

Аниш Чаганти е както режисьор, така и сценарист на продукцията, заедно с предишния си колаборатор – Сев Оханиан. В ролите освен познатата ни Сара Полсън ще видим и изгряващата звезда Кийра Алън.

Премиерата е на 20 ноември по Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *