Невероятно много обичаме да видим новина за предстоящ проект, по който всички елементи изглежда се комбинират, така че да се превърнат в наистина страхотен краен продукт и нямаме търпение да споделим поредната такава. От сега си знаем, че филмът, за който ще говорим сега, ще бъде един от най-очакваните ни за следващия награден сезон и със сигурност дотогава ще го чакаме с нетърпение.

Става дума за „Maestro”  (познат още и като „Bernstein“) – вторият филм, който Брадли Купър ще режисира, след като приятно изненада всички ни със силния си режисьорски дебют „Роди се звезда”. Откакто „Роди се звезда“ излезе и беше един от най-обсъжданите филми за годината си, беше ясно, че оттук нататък ще следим внимателно режисьорските прояви на Купър и ето, че той не просто не ни разочарова, а се захваща с още един много амбициозен и престижен проект.

Maestro” ще разкаже биографичната история на Ленард Бърстийн– иконичният американски композитор, автор на множество филмови саундтраци, най-известните от които са „Уестсайдска история“ и „На кея“. Бърнстийн също така е писал за опера, балет, театър, номиниран е за седемнадесет награди „Грами“, единадесет „Еми“, един „Оскар“ и една „Тони“. Освен впечатляващата кариера обаче той е бил и отдаден активист и филантроп, борил се за множество каузи като например опозицията на войната във Виетнам. Купър явно има афинитет към музикантите, щом отново ще играе такъв в главната роля в собствения си филм. Виждаме обаче и какво друго го привлича – както Джаксън в „Роди се звезда“ имаше доста повече черти на характера си, освен просто това, че е музикант, и Бърнстийн тук ще бъде много интересен за изследване персонаж.

Брадли Купър като един вече отракан режисьор знае, че щом ще режисира и ще поеме тази сложна роля, му трябва истински добър партньор на екрана, заради което с всички сили аплодираме решението му да кастне Кери Мълиган в ролята на съпругата на Бърстийн – Фелиша. Мълиган е абсолютно несравнима актриса, без преувеличение една от най-добрите от поколението си. Тя от години вече с финес и спиращ дъха контрол отвява най-разнообразни роли, като ги подбира една от друга по-предизвикателни и многопластни и до сега не ни е разочаровала дори за миг. Купър успя да изкара впечатляващо изпълнение от непрофесионална актриса като Лейди Гага, представяте ли си какво може да постигне с титаничен талант като Мълиган?

А историята освен всичко друго ще бъде и доста интересна, тъй като Ленард Бърстийн и съпругата му са били женени над 25 години и са имали три деца, но Ленард всъщност е бил прикрито хомосексуален и по всяка вероятност е имал разни авантюри с млади мъже. По всичко обаче личи, че двамата с Фелиша наистина са се обичали и това не е било просто брак, за да се прикрива той, напротив – тя е знаела, за сексуалната му ориентация и авантюрите. Това ще направи филмът различен от стандартната любовна история и съответно – още по-интересен.

Брадли Купър е написал сценарият на „Maestro” заедно с Джош Сингър, автор на любимите ни „Спотлайт” и „Първият човек“. Колко повече причини иска да ни даде, за да сме убедени, че няма за нищо на света да го изпуснем този филм?

Продукцията е на Netflix и се очаква снимките да започнат през пролетта на 2021 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *