През миналата година станахме свидетели на възкръсването на култовата поредица от осемдесетте години „Шоу на ужаса” („Creepshow”), чието начало беше поставено от хорър иконите Стивън Кинг и Джордж Ромеро през далечната 1982 година. Кратката антология от шест епизода се оказа изключително успешна за стрийминг платформата Shudder и очевидно те нямат никакво намерение да забавят темпото.

За съжаление, тази година няма да видим нов сезон поради ясни световни причини, но това не трябва да отчайва феновете. Докато снимките по втори сезон вече текат с пълна сила, създателят на сериала Грег Никотеро междувременно не си е губил времето. Тези дни от Shudder споделиха, че малко преди Хелоуин нетърпеливите зрители ще получат специален анимиран филм, който ще адаптира две истории от семейство Кинг – една на бащата и една на сина Джо Хил. Никотеро ще бъде режисьор на въпросната анимация.

Сигурни сме, че тези от вас, които следят новините ни до момента за „Creepshow”, помнят, че в самото началото имаше планове да бъде екранизиран разказът на Стивън КингНачин на оцеляване” („Survivor Type”). В последствие тези планове се промениха и Грег Никотеро избра друго произведение на Краля, което да включи („Grey Matter”), поради бюджетни проблеми и ограничения. Добрата новина е, че все пак ще видим под една или друга форма въпросната екранизация. Именно „Начин на оцеляване” е един от двата сегмента, върху които ще се фокусира анимационния филм. Кийфър Съдърланд ще озвучи главната роля на захвърлен на самотен остров мъж, който е готов на всичко, за да оцелее. Дори и това да включва канибализъм.

Втората история се казва „Twittering from the Circus of the Dead” и сценарият е дело на Мелани Дейл. В нея Джоуи Кинг ще влезе в ролята на млада жена, която е на пътешествие из страната с родителите си. Поредната им спирка включва посещение на най-печалното шоу на света. Автор на тази история е Джо Хил.

Анимационният филм все още си няма официално заглавие или трейлър, но вече се знае, че ще се появи на 26 октомври по Shudder. Той ще трябва да задоволи нетърпеливите фенове, които ще се наложи да почакат до 2021 година за следващия сезон на зловещата антология.

Разполагате с цял месец, за да наваксате с първи сезон на „Шоу на страха”, ако още не сте го гледали. Също така може да си намерите и оригиналния комикс, благодарение на издателство “Изток-Запад”. Ние ще се постараем да ви държим в течение при появата на трейлър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *