Преди по-малко от две седмици Hulu ни показаха един изключително кратък тийзър от предстоящата антологияBooks of Blood” („Кървави книги“) по поредицата сборници на Клайв Баркър. Сега, само половин месец преди премиерата, те ни предоставят и пълния финален трейлър, който е близо три минути и има да ни покаже много повече.

Бренън Брага („The Orville”) е режисьор на филма, като той, заедно със своя приятел Сет Макфарлън, са и изпълнителни продуценти. Все още съжаляваме, че не превърнаха това в сериал, както беше първоначалната идея, но пак сме доволни, че този проект все пак ще види бял свят. Премиерата на „Books of Blood” е на 7 октомври и ние определено нямаме търпение. Вижте и новата реклама:

„All the dead have stories!”

Признаваме, че изглежда по-добре от очакваното и се надяваме да успее да улови поне частица от лудостта на сборниците и техния автор. Един от основните слогани на филма е, че е роден от кошмарите на Клайв Баркър. Искрено им стискаме палци да са постигнали подобен резултат, а да не е само маркетингов трик за привличане на фенове.

От кадрите се вижда, че основно са използвали въвеждащия разказ, носещ името и на сборниците, в който се разказва за човек-книга, върху чиято кожа мъртвите пишат своите истории. Припомняме ви, че това произведение вече беше екранизирано веднъж под името „Book of Blood” с не чак толкова голям успех. Останалите истории са измислени от Брага и Адам Саймън, сценарист на филма, но с помощта на самия Баркър. Това е добра новина, която поне малко помага на споменатия по-горе слоган.

Вече сме ви запознавали за какво ще се разказва в „Books of Blood”. Този път нека ви представим основните действащи лица.

Ана Фрийл ще е Мери. Тя е брилянтен психолог, която си е спечелила славата на скептик. Готова е да обори всяко твърдение или вярване, което не е базирано на научни факти. Синът ѝ загива от левкемия, а малко по-късно среща Саймън, който става неин любовник и се опитва да я убеди, че може да говори с мъртвото дете.

Рафи Гаврон ще е Саймън. Той е красив млад мъж, който се опитва да убеди Мери, че може да говори с мъртвите и със сина ѝ.

Брит Робъртсън ще е Джена. Тя е свръхчувствително момиче, което страда от мизофония – ужас от звук. Щом научава, че майка ѝ ще я изпрати обратно във фермата, тя открадва каквито пари намира и се отправя към Лос Анджелис.

Юл Васкес ще е Бенет. Той е професионален убиец, чиято последна жертва го насочва към рядка книга, която може да му позволи да се пенсионира преждевременно. Търсенето обаче го отвежда до ужасни и потресаващи места.

Books of Blood” („Кървави книги“)  е режисиран от Брандън Брага („The Orville”) по негов сценарий в съавторство с Адам Саймън („Salem”). Брага, заедно с колегата си Сет Макфарлън, ще влезе и в ролята на изпълнителен продуцент. В ролите ще видим Ана Фрийл („Marcella”), Брит Робъртсън („For the People”), Рафи Гаврон („A Star Is Born”) и Юл Васкез („Midnight, Texas”).

Премиерата на филма е на 7 октомври по Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *