Нови актьорски попълнения в „The Harder They Fall” с Идрис Елба и Джонатан Мейджърс

от на 2020-09-21
 

Netflix продължават да ни впечатляват с агресивното си настъпване на пазара на „сериозното“ кино, а не просто с престижната телевизия и високобюджетните екшъни. В последните няколко години те произвеждат и купуват правата за разпространение на филмите на водещи имена в индустрията и ние започваме да гледаме на тях и техните произведения като един от основните претенденти за високите отличия в бранша.

Предполагаме, че пример точно за тази тенденция ще бъде наскоро обявения невероятен каст от безумно талантливи актьори, който се присъединяват към Идрис Елба и Джонатан Мейджърс в уестърна „The Harder They Fall”. Филмът е историята на престъпника Нат Лов (Мейджърс), който разбира, че човекът, който е убил родителите му (Елба) преди 20 години е освободен от затвора, заради което той събира отново престъпната си банда – с цел да открият престъпника и да му отмъстят.

Zazie-Beetz-Lakeith-Stanfield-Delroy-Lindo-and-Regina-King

Идрис Елба всички го познаваме. Джонатан Мейджърс в момента трупа само суперлативи за главната си роля в сериала „Страната на Лъвкрафт“ на HBO. А оттук нататък кастът става само по-впечатляващ. Netflix са наели Реджина Кинг, която в последните години обра всички възможни награди – и „Оскар“, и „Еми“, и всичко. В друга от ролите ще видим Лакийт Станфийлд, който не просто в „Atlanta“ е прекрасен, но ни отвя в уникалния „Sorry To Bother You”. Към тях също така се включват Делрой Линдо, когото гледаме от години в какво ли не, Зази Бийтс от „Дедпул 2”, Еди Гатеги от „X-Men: Първа вълна” и Р. Дж. Сайлър.

Очевидно е, че Netflix ще вкарат много пари и усилие, за да създадат филм, който ще ни даде да видим нещо по-различно от това, на което сме свикнали – уестърн, в който всички главни роли са поверени на чернокожи актьори. Няма как да се отрече, че това е съзнателен избор, очевидно е, че е така, но смятаме, че това е избор, който не е направен, за да се „покрие квотата на политкоректността“, както биха казали някои хора. С тези първокласни актьори в главните роли това безсъмнено е избор да се покаже нещо невиждано до сега, което със сигурност искаме да видим. История, която си струва да се разкаже, изиграна от талантлив каст, зад който студиото е сложило гърба си и ресурсите си – това няма как да бъде нещо, на което да се сърдим.

Сценарият на „The Harder They Fall” е написан от режисьора Джеймс Самюъл („They Die by Dawn”) и Боаз Якин, известен като автор на „Remember the Titans”. Ще очакваме известие за кога филмът ще започне снимки.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте