Много е предизвикателно да попаднеш на архивен материал, който не е виждал бял свят, а самото му съществуване дори е било забравено. Италианската журналистка Силвия Бицио открива в гаража си стари, прашни записи, които съдържат документ за една среща-интервю с легендарния Чарлз Буковски. Мястото е неговия дом в Сан Педро, Калифорния, а снимките са се случили през януари 1981 година – има-няма преди почти 40 години.

Кадрите са способни да пренесат зрителите назад във времето, в специфичната „винтидж“ атмосфера, потопена в цигарен дим и алкохолни пари – вижте:

Прави впечатление непринудената атмосфера, регистрирана на видеокасети U-matic. Писателят е в компанията на италианската журналистка, а също и на тогавашното си гадже Линда Лий Бейгли, с която живеят заедно от 1978 година и се женят през 1985. Разговорът се върти около различни теми – литература, детството, секса и какво ли още не. Материалът, използван във филма „You Never Had It: An Evening With Charles Bukowski“, е дигитализиран, монтиран и към него са добавени кадри, заснети на Super 8 в Лос Анджелис, както и оригинални поеми на Буковски, в изпълнение на автора. В мозайката присъстват и спомените на Бицио за срещата с иконичния автор, споделени от нея в настоящето. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Режисиран от Матео Боргарт и продуциран от журналистката Силвия Бицио, този документален филм съдържа преоткрити, изгубени и непоказвани до момента кадри на писателя Чарлз Буковски в апогея на неговия успех, записани по време на празнуване на негов юбилей.

Заглавието на филма е вдъхновено от последния стих на поемата на Буковски „Those Sons of Bitches“ от неговата книга „Mockingbird Wish Me Luck“ (1972). Тази уникална документална история може да бъде открита във VOD-платформата Virtual Cinemas в навечерието на 100 години от рождението на Буковски – 16 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *